27 mart. 2015 | 06:07

Google vă micşorează traficul de internet pe PC printr-o extensie de Chrome

ACTUALITATE
Google vă micşorează traficul de internet pe PC printr-o extensie de Chrome

Dacă aveţi trafic de date limitat sau, pur şi simplu, vă doriţi ca paginile web să se încarce un pic mai repede, Google a lansat o extensie de pentru asta.

În urmă cu aproximativ un an, cei de la Google, prin intermediul browserului v-au oferit posibilitatea de a face un trafic de date mai mic când navigaţi pe internet. Această funcţie era foarte importantă pentru cei care folosesc un abonament de date limitat şi vor să profite la maxim de fiecare MB de trafic.

După aproximativ 12 luni de perfecţionare a respectivului serviciu, Google a decis că a sosit momentul să-l porteze şi pe desktop-uri, mai precis în versiunea de Google Chrome pentru PC, Mac sau Linux. Totul funcţionează prin intermediul unei extensii gratuite pe care o puteţi descărca din Chrome Web Store care poartă numele Data Saver (beta), după cum se poate observa în captura de mai sus, Economizor de date (beta). Aceasta funcţionează prin compresia traficului de date de către serverele Google înainte ca respectiva informaţie să vă fie servită în browser-ul ce rulează pe sistemul de acasă. Gradul de compresie este de până la 50 de procente şi s-ar putea manifesta printr-o viteză sporită de încărcare a anumitor pagini web.

Pentru a vă păstra un anumit grad de intimitate online, merită să aveţi în vedere faptul că Data Saver nu interceptează paginile web criptate prin SSL şi nici tab-urile deschis în mod Incognito. Per ansamblu, compresia la un asemenea nivel nu este neapărat un concept nou, dar implementarea celor de la Google s-ar putea să fie una dintre cele mai eficiente.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele