Chip-ul care se autodistruge este cel mai sigur mod de a proteja datele

Chip-ul care se autodistruge este cel mai sigur mod de a proteja datele

Cei de la Xerox au creat un chip capabil de a oferi un nivel sporit de securitate grație unei abilități extrem de interesante.

Având în vedere cantitatea din ce în ce mai mare de date important pe care oamenii o stochează pe carduri de memorie sau stick-uri USB, este normal să vedem metode de protecție din ce în ce mai interesante. Cu toate acestea, una dintre diviziile Xerox pare a fi luat prea în serios acest lucru și a prezentat un chip capabil de a se autodistruge. După cum scriu cei de la Gizmodo, secretul a fost folosirea sticlei, un material cunoscut pentru faptul că se poate sparge relativ ușor.

Astfel, cercetătorii au folosit Gorilla Glass, materialul care protejează ecranele tactile de pe majoritatea smartphone-urilor din ziua de azi. Aceasta însă a avut parte de mici modificări, pentru a se transforma automat în sticlă securizată în condiții de tensiune. În cadrul unei demonstrații susținute recent, Xerox a folosit un rezistor de mici dimensiuni pe post de declanșator. Odată încălzit cu ajutorul unui laser, rezistorul declanșa procesul de autodistrugere a chip-ului.

Micile bucăți rezultate continuau să se sfărâme, iar la final rămâneau doar bucăți de foarte mici dimensiuni inutilizabile. Desigur, sunt șanse mici să vedem acest chip folosit de către utilizatorii de rând în viitorul apropiat. Organizațiile militare, însă, ar putea fi extrem de interesate de o asemenea tehnologie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: