Poate cea mai simplă țeapă: A plătit 400 de euro pentru o copie xerox cu un laptop Apple

Poate cea mai simplă țeapă: A plătit 400 de euro pentru o copie xerox cu un laptop Apple

Computerele Apple n-au fost niciodată ieftine, chiar și second hand, iar atunci când găsești un laptop la aproximativ 1.800 de lei pare o afacere foarte bună. Asta până afli că ai luat țeapă.

Un bărbat din Marea Britanie a cumpărat de pe eBay un Apple Macbook. Sau cel puțin asta a crezut când a plătit 400 de euro (aprox. 1.800 de lei) pe un pachet în care era doar o copie xerox după o imagine cu un Macbook. Bărbatul în vârstă de 38 de ani și-a dat seama că se poate să fi fost mințit când a primit pachetul. Era prea ușor și prea mic.

„Pachetul era mult prea ușor. De ce să te chinui să trimiți o poză într-o cutie? Nu are sens. Aproape că am izbucnit în râs“, a spus Paul Barrington unei publicații britanice citată de „The Telegraph“. eBay a spus că astfel de incidente n-au întâlnit prea des, dar vor derula cercetările necesare pentru a afla cine i-a vândut bărbatului doar o copie xerox și nu un laptop. De asemenea, ei au spus că s-ar putea să-l despăgubească imediat ce află toate detaliile.

Pentru a face rost de bani pentru Macbook, Barrington și-a vândut placa de surf. „E prima dată când nu am o placă, încă de când am împlinit 10 ani am avut una, dar am avut nevoie de laptop și am verificat istoricul vânzătorului. Era membru eBay de câțiva ani, așa că nu mi s-a părut nimic suspect“, a completat cumpărătorul. Între timp, vânzătorul și-a închis contul.

???????????

Pe cât de ingenioasă și de simplă este această țeapă, nu e prima dată când se întâmplă asta pe eBay. În 2013, un tată a cumpărat pentru copilul său o consolă Xbox One, plătind aproape 600 de euro, și a primit o poză. În acest caz din 2015, vânzătorul i-a trimis o copie xerox pentru a putea spune, eventual, că el vindea, de fapt, doar o poză, iar omul l-a crezut.

Citește și: