24 apr. 2015 | 14:25

Chinezii lansează un telefon pentru indeciși – are două sisteme de operare

ACTUALITATE
Chinezii lansează un telefon pentru indeciși - are două sisteme de operare

Cei de la Microsoft nu au mai anunțat de ceva timp un telefon cu dotări de top, dar asta nu înseamnă că alte companii au stat degeaba. Dovada este noul telefon de la Elephone, care îi va bucura atât pe fanii Windows 10, cât și pe cei Android. 

Despre Elephone probabil nu știți multe lucruri și nici nu prea ați avea de unde, ce-i drept. Este o companie chinezească, iar telefoanele ei nu prea au ieșit din Asia. Dar modelul prezentat, de curând, în cadrul unui eveniment din Hong Kong, a reușit să ne capteze atenția prin faptul că vine preinstalat atât cu Windows 10 cât și cu Android.

Chinezii au mai avut o încercare, cu smartphone-ul P7000, care urma să vină în șapte versiuni diferite, cu șapte sisteme diferite.

Noul smartphone, al cărui nume nu a fost făcut public, va avea două versiuni, una doar cu Android, și alta cu Android și Windows 10. Deocamdată se pare că atât sistemul Google cât și cel Microsoft va fi preinstalat pe cel de-al doilea model, însemnând că utilizatorii vor putea alege de fiecare dată ce vor să folosească.

Specificațiile nu sunt nici ele de ignorat. Smartphone-ul are un display de 5,5 inch cu rezoluție QHD, o cameră foto de 20,7MP, 4GB memorie RAM și un senzor de amprente. Unul dintre telefoane va avea un procesor Intel Quad Core (cel cu două sisteme de operare), iar celălalt va veni cu procesor Mediatek.

Telefoanele vor putea fi cumpărate începând cu lunile mai și iunie, dar sunt mici șansele ca acestea să ajungă și în magazinele din afara Asiei.