Dacă Windows 10 ți-a distrus telefonul Nokia Lumia 520, Microsoft are o soluție

Dacă Windows 10 ți-a distrus telefonul Nokia Lumia 520, Microsoft are o soluție

După ce mulţi utilizatorii de şi-au transformat telefoanele în „cărămizi“ din cauza unei actualizări oficiale, Microsoft caută soluţii.

Nu toate actualizările lansate la scară largă pentru diferite dispozitive au un efect benefic. Această realitate este în special valabilă pentru cei care încearcă să-şi instaleze versiuni beta sau preview ale diverselor sisteme de operare pe aparatele pe care le folosesc zilnic.

După ce Microsoft a lansat cea mai nouă versiune Technical Preview de Windows 10, foarte mulţi posesorii de smartphone-uri cu WP8 s-au grăbit să şi-l instaleze. Unele procese de actualizare s-au desfăşurat fără evenimente neplăcute, altele mai puţin. Posesorii de smartphone-uri Nokia Lumia 520 au fost cei mai nefericiţi, deoarece şi-au transformat telefoanele în „cărămizi“ într-un procentaj semnificativ.

Între timp, oficialii gigantului din Redmond au conştientizat problema şi au oferit atât o explicaţie, cât şi o soluţie. În mod evident, are legătură cu performanţa slabă a . ,,Blocurile de date erau prea mari pentru a fi manipulate de anumite dispozitive, iar cipurile de memorie aveau dificultăţi în legătură cu viteza la care informaţiile erau scrise. Pe scurt, aparatele recepţionau prea multe date, prea rapid. Această situaţie cauza problema, deoarece firmware-ul devenea corupt.

Soluţia la problemă vine în două etape. Dacă nu aţi instalat încă Windows Phone 10 Technical Preview pe al vostru Nokia Lumia 520, de acum o puteţi face fără griji. ,,Vom micşora dimensiunea blocurilor de date ce sunt livrate dispozitivului în mod recuperare de la 2MB la 128Kb şi vom încetini rata de scriere a informaţiilor de la 8MB/s până la 5 MB/s. Testele au arătat rezultate promiţătoare cu aceste schimbări.” În cazul în care aveți probleme, cea mai recentă versiune a aplicaţiei Recovery Tool 1.2.4 descărcabilă de pe website-ul Microsoft ar trebui să le readucă în stare de funcţionare.