Elephone P6000 este primul smartphone, după Nexus 6, preinstalat cu Android 5.0

Elephone P6000 este primul smartphone, după Nexus 6, preinstalat cu Android 5.0

Deşi ar putea părea surprinzător, Elephone P6000 este primul telefon, în afară de Google Nexus 6, ce vine preinstalat cu .

elephone-p6k android 5.0 lollipop

Din varii motive, foarte mulţi dintre noi când achiziţionează un telefon îşi doresc ca acesta să ruleze cel mai recent firmware dotat cu cele mai noi funcţii. În contextul în care majoritatea dispozitivelor cu Android nu beneficiază niciodată de un update, este mai relevant ca niciodată, atunci când vă cumpăraţi un smartphone, ca acesta să ruleze Android 5.0 Lollipop.

În teorie, au trecut deja câteva luni de la când am auzit prima oară de al celor din Mountain View. În tot acest timp, numărul celor pe care puteţi instala Lollipop este infim. Mai mult decât atât, lista telefoanelor ce rulează nativ Andoid 5.0 este atât de mică încât include un singur gadget, Nexus 6. Această exclusivitate neintenţionată ar putea părea un minus major pentru eficienţa Google, dar, în acelaşi timp defineşte contextul perfect pentru ca un producător mai puţin cunoscut să iasă în lumina reflectoarelor cu un dispozitiv care să fie instant popular.

Asta s-a întâmplat zilele trecute cu noul Elephone P6000. Un alt telefon de origine chinezească, P6000 va intra în istorie ca fiind primul, cu excepţia Nexus 6, ce vine preinstalat cu Lollipop. Acesta ar trebui să ajungă la primii utilizatori începând cu 27 decembrie şi să aibă un preţ echivalent cu 170 de dolari. Deşi nu îl puteţi avea până în Crăciun, merită să aveţi în vedere şi configuraţia sa mai mult decât decentă, raportată la preţul de achiziţie.

Terminalul mainstream din imaginea de mai sus este construit în jurul unui display de 5 inci cu o rezoluţie nativă de 720 x 1280 pixeli. Partea de procesare este asigurată de o combinaţie între un quad core MediaTek pe 64 de biţi, 2GB RAM şi o memorie internă de 16GB. Vine cu suport pentru trafic pe reţele LTE şi funcţionează din start cu două SIM-uri. Camera principală este de 13 megapixeli, iar cea pentru selfie-uri se rezumă la 2 megapixeli. La 2700 mAh, bateria incorporată ar putea fi suficientă pentru o zi de muncă departe de priză.

Citește și: