06 mart. 2015 | 12:27

Cetățenii din Germania au găsit o metodă inovatoare prin care să-și protejeze zidurile

ACTUALITATE
Cetățenii din Germania au găsit o metodă inovatoare prin care să-și protejeze zidurile

Pentru a proteja zidurile clădirilor împotriva celor ce urinează în public, cetățenii din Germania au acoperit zidurile acestora cu o substanță superhidrofobă.

Oricât de mari ar susține unii că sunt diferențele între noi și cei din vest, problemele de bază par a fi aceleași pentru toți. Un bun exemplu este situația din St. Pauli, un cartier din Hamburg, unde cetățenii s-au plâns de ceva timp în legătură cu activitatea celor ce urinează pe clădirile publice. În astfel de cazuri, amenzile nu sunt o metodă extrem de eficientă, sau rapidă, așa că unii activiști au apelat la o altă soluție.

superhidrofobă substanță St pauli 1

După cum scriu cei de la BoredPanda, ceștia au aplicat o substanță superhidrofobă pe zidurile din cartierul lor, iar fiecare construcție tratată are un semn de avertizare. Această substanță superhidrofobă are rolul de a respinge orice fel de lichid, împrăștiindu-l în mai multe direcții. Astfel, locuitorii din acea zonă speră să descurajeze orice persoană de la urinarea publică.

Locatarii au ținut să menționeze că aceasta nu este o acțiune neprietenoasă la adresa turiștilor. Pe viitor, se dorește, de asemenea, instituirea unei legi care va permite oricărei persoane dintr-un bare să primească un shot gratis la a șasea folosire a toaletei. Pentru a afla mai multe informații, puteți viziona mai jos un videoclip de prezentare al acestei campanii.