CES 2015 – Syber Vapor PC aduce din nou în actualitate ideea de SteamBox

CES 2015 –  Syber Vapor PC aduce din nou în actualitate ideea de SteamBox

Încercând să împacheteze PC-uri clasice într-un format de consolă de jocuri, cei de la au anunţat trei noi sisteme menite să ruleze SteamOS.

După cum anunţam şi zilele trecute, la CES 2015 nu suntem asaltaţi doar cu lansări de tablete, smartphone-uri sau ultrabook-uri. Tot acum sunt anunţate pentru prima oară noi PC-uri, de gaming sau muncă de birou.

Cei de la Syber, o divizie a tocmai au anunţat oficial trei noi sisteme de gaming din seria Vapor Models. Înfăţişate din start ca şi console de gaming, acestea sunt menite să-şi găsească loc în sufragerie lângă televizor, decât pe un birou. Cea mai importantă caracteristică a lor? Au un raport preţ performanţă de invidiat.

Deşi Steam OS, distribuţia de Linux creată de Valve pentru jocuri nu a fost încă lansată într-o versiune finală, când va fi gata, aceste sisteme vor fi livrate cu respectivul sistem de operare. Până atunci, rulează Windows 8.1 şi vă ajută să experimentaţi colecţia voastră de jocuri favorite, indiferent dacă se regăsesc sau nu pe Steam. Ca un mic detaliu de fond, merită să aveţi în vedere că atât cel mai ieftin, cât şi cel mai scump Syber Vapor PC se conectează prin HDMI la TV-ul vostru şi oferă suport nativ pentru conţinut la rezoluţie 4K.

Cel mai ieftin dintre cele trei sisteme anunţate astăzi poartă numele de Syber Vapor E, costă 550 de dolari şi este construit în jurului un quad core AMD X4-740 şi al unui GeForce GTX 750. Un pic mai scump, la 650 de dolari, este Syber Vapor P. Acesta foloseşte pentru procesare o combinaţie între un Intel G3258 tactat la 3,2 GHz şi un AMD Radeon R9 270X. Cea mai scumpă astfel de consolă de gaming a celor de la Syber se ascunde în spatele preţului de 1100 de dolari şi ar trebui să fie capabilă să ruleze la detalii maxime toate jocurile populare ale momentului datorită procesorului Intel Core i5-4690K şi a GPU-ului NVIDIA GeForce GTX 970.

Citește și: