17 iun. 2014 | 17:45

CyberPower PC anunţă un sistem multifuncţional ultra compact – Syber

ACTUALITATE
CyberPower PC anunţă un sistem multifuncţional ultra compact - Syber

Într-o perioadă în care achiziţiile de sisteme desktop se află într-un declin alarmant, PC a anunţat un HTPC cu numele de Syber.cyberpower-pc-syber-steam machine os

În orice alt context am fi clasificat acest gadget ca fiind un , din păcate, cei de la Valve întârzie destul de mult cu reinventarea conceptului de computer pentru sufragerie. Până lansarea SteamOS în variantă finală însă, există clasicele HTPC-uri, computere de câţiva centimetri, cu o conectică generoasă, care se pot ascunde fără problemă lângă TV pentru a funcţiona ca o sursă de conţinut multimedia.

Noul Syber de la CyberPower PC este un astfel de PC perfect pentru redare de filme şi muzică. Vine preinstalat cu Windows 8.1, dar în momentul în care SteamOS va ieşi din beta sunt foarte mari şanse ca respectivul sistem de operare să fie mai potrivit pentru această ecuaţie. Nu de alta, dar Syber a fost creat încă de la început pentru a fi folosit în tandem cu Steam Big Picture Mode şi o telecomandă sau un controller de gaming.

Configuraţia de bază a unei astfel de creaţii va porni de la 600 de dolari şi va incorpora un procesor AMD, un hard disk de 500GB şi o cantitate de memorie de 4GB RAM.  Pentru o sută de dolari în plus veţi beneficia de dublarea cantităţii de memorie RAM şi a hard disk-ului, până la 8GB RAM şi 1TB HDD. Tot varianta mai peformantă va sări de la un procesor AMD la un Core i3-4150. Un detaliu interesant constă în absenţa unei plăci video dedicate în favoarea unei plăci video integrate. Cu toate acestea, în funcţie de buget, puteţi apela la un AMD Radeon R9 270 sau un GeForce GTX 750 Ti, ambele sunt suportate.

Momentan, există ceva speculaţii legate de includerea în pachet a unei telecomenzi şi a unui controller, nici una din aceste opţiuni nu a fost însă confirmată.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele