CES 2015 – Asus Zenfone Zoom e un smartphone pentru pasionații de fotografie

CES 2015 - Asus Zenfone Zoom e un smartphone pentru pasionații de fotografie

Asus Zenfone Zoom îți va aduce aminte, parțial, de Nokia Lumia 1020, telefonul cu 41 de megapixeli. Chiar dacă nu are atât de mulți megapixeli, are zoom optic 3x. Acesta e rivalul perfect pentru Nokia Lumia 1020 și Samsung Galaxy K Zoom.

Nokia a încercat să acapareze fotografia mobilă prin milioane de pixeli, cum s-a văzut cu Lumia 1020. Samsung, prin Galaxy S4 Zoom și K Zoom, a încercat să îți ofere zoom optic din plin. Asus vine undeva la mijloc, oferă o cameră de 13 megapixeli și un zoom optic 3x pentru a-ți acoperi cele mai multe nevoi pentru fotografia cu telefonul mobil. Camera foto dispune de stabilizare de imagine, autofocalizare cu laser (cum are și LG G3 și LG G Flex 2) și HDR.

Camera frontală este de 5 megapixeli și dispune de un obiectiv mai luminos, dar este gândită astfel pentru selfie-uri. Alte dotări cuprind un ecran IPS de 5,5 inci full HD protejat cu Gorilla Glass 3, va rula Android 5.0 Lollipop cu interfața Asus ZenUI, iar bateria va fi de 3.000 mAh. Va fi compatibil 4G și va dispune de două sloturi pentru cartele SIM. Prețul va ajunge la 400 de dolari, dar asta pentru Statele Unite ale Americii.

Telefonul va fi disponibil în această primăvară sau la începutul verii. Dacă mai ai nevoie de motive pentru a-l dori, acesta va dispune de 4GB memorie RAM, stocare internă de 128GB și procesorul va fi un Intel Atom cu patru nuclee, conform PhoneArena. Dacă te încântă însă camera trebuie să știi că dincolo de dotările tehnice nu va excela în cele mai multe situații, mai precis în cele fără multă lumină. Asta pentru că obiectivul are o diafragmă de la f/2.7 până la f/4.8. Asta înseamnă că la zoom maxim, noaptea, vei avea nevoie de o mână stabilă și ca acea stabilizare de imagine să funcționeze foarte bine.

Citește și: