CES 2015 – ZenFone 2 este noul vârf de gamă de la ASUS

CES 2015 - ZenFone 2 este noul vârf de gamă de la ASUS

Deşi nu mulţi dintre voi vă gândiţi la ca la un producător de telefoane, noul ZenFone 2 s-ar putea să facă să vă schimbaţi opinia la acest capitol.

Cu seria de dispozitive , cei de la ASUS încep să facă valuri din ce în ce mai mari. Recent, producătorul s-a lăudat că în fiecare dintre cele trei luni de la finele lui 2014 a vândut nu mai puţin de 1,5 milioane de unităţi. Ca urmare, avem parte de un nou model intitulat sugestiv ZenFone 2.

Ilustrat în detaliu în imaginea de mai sus, noul ASUS ZenFone2 a fost detaliat la Las Vegas. În concordanţă cu vremurile în care trăim, este foarte subţire, are o margine a ecranului infimă şi o configuraţie hardware de invidiat. În cel mai subţire punct al carcasei metalice atinge doar 3,9 milimetri grosime. Este construit în jurului unui panou IPS Full HD de 5,5 inci şi va rula din start Android 5.0 Lollipop, deşi interfaţa standard creată de Google va fi mascată de cea mai nouă versiune ASUS ZenUI.

Partea de procesare va include o combinaţie dintre un quad core Intel Atom şi 4GB RAM, deşi va exista şi o versiune mai ieftină a aceluiaşi aparat cu 2GB RAM şi 16GB spaţiu de stocare. Partea de captură este o combinaţie dintre o cameră principală de 13 megapixeli şi o a doua pentru selfie-uri de 5 megapixeli. Nu lipseşte suportul pentru comunicaţii pe LTE 4G. Vine cu suport pentru două SIM-uri, iar bateria de 3.000 mAh ar trebui să fie suficientă pentru a vă ţine două zile departe de priză. Există şi suport pentru încărcare rapidă, cei de la ASUS afirmând că noul ZenFone 2 poate ajunge de la 0 la 60% în 39 de minute.

Deşi este foarte probabil ca un astfel de gadget să ajungă în ţara noastră la un preţ subvenţionat de operatorii autohtoni, merită să aveţi în vedere că „la liber“ va avea un preţ ce începe de la 200 de dolari pentru varianta cea mai ieftină.