CES 2015 – Alcatel Pixi 3 ar putea fi primul telefon ce va rula Android, Windows Phone şi Firefox OS

CES 2015 - Alcatel Pixi 3 ar putea fi primul telefon ce va rula Android, Windows Phone şi Firefox OS

Pentru că fiecare platformă mobilă actuală vine cu avantajele ei, Pixi 3 va fi disponibil cu Android, Windows Phone sau Firefox OS.

alcatel-onetouch-pixi-3

La ora actuală există mai multe sisteme de operare dedicate telefoanelor inteligente. Pentru un grad sporit de fiabilitate, au existat deja mai multe tentative de producţie a unor modele cu două astfel de platforme. Până acum însă, nu am auzit nici măcar zvonuri referitoare la un aparat cu două astfel de sistem de operare.

Deşi nu vorbim sub nici o formă de un smartphone premium, dispozitivul din imaginea de mai sus ar putea fi primul telefon capabil să ruleze trei sisteme de operare diferite, Windows Phone, Android şi Firefox OS. Acesta va avea numele complet de Pixi 3, dar, spre deosebire de modelele precedente din această serie, nu se va rezuma la a rula doar Android. Partea tristă este că deşi modelul a fost deja anunţat oficial, nu avem încă nici cea mai vagă idee vizavi de modul în care va funcţiona tranziţie între cele trei platforme, evidenţiată de altfel şi în imaginea de mai sus.

Nici măcar nu ştim dacă nu cumva va fi vorba de exact acelaşi terminal disponibil pentru achiziţie cu un singur sistem de operare la alegere, Windows Phone, Android sau Firefox OS. La capitolul specificaţii vorbim de două versiuni de Pixi 3. Una va avea o diagonală de 3,5 inci, în timp ce a doua va face un salt până la 5 inci. Marea diferenţă între cele două va fi compatibilitatea cu diferite reţele de comunicaţii. Modelul mai mic se va limita la 3G, în timp ce fratele său mai mare va suporta şi trafic de date pe 4G LTE. Configuraţia completă, informaţii legate de preţ şi disponibilitate pentru Alcatel OneTouch Pixi 3 vom afla în zilele următoare la CES 2015.