Alcatel Pop 2 WP – primul smartphone cu Windows și procesor 64 de biți

Alcatel Pop 2 WP – primul smartphone cu Windows și procesor 64 de biți
11:59 09.09.2014

Compania Alcatel lansează un nou telefon cu Windows Phone, care este primul de pe piață dotat cu un procesor cu 64 de biți. Alcatel Pop 2 versiunea cu Windows Phone a telefonului omonim cu Android.

alcatel-pop-2_thumb

Pe piață întâlnim un nou trend în rândul producătorilor. În loc să creeze dispozitive originale pentru platforma Windows Phone, ei dotează telefoanele cu Android cu Windows Phone și păstrează aceleași specificații tehnice. Android Pop 2 e la fel.

Alcatel Pop 2 are un ecran de 4,5 inci FWVGA, un procesor Snapdragon 410 care rulează la 1,2 Ghz și pe 64 de biți. Acest lucru înseamnă că procesorul va fi mai rapid. Snapdragon 410 e un procesor de clasă medie.

Citiți mai multe despre lansările de la IFA 2014 dând click pe acest link. 

Dispozitivul de la Alcatel are 8 GB de stocare, o cameră de doar 4 megapixeli și o cameră frontală VGA. El a fost prezentat în cadrul IFA 2014 și are o baterie de 2.000 de miliamperi. Prețul la care va fi lansat telefonul este de 119 de euro în Europa și se conectează la rețelele 4G. Mai important, are posibilitatea de a fi dotat cu două cartele SIM.

Citește mai mult despre procesorul Snapdragon 410 pe 64 biți. 

De ce e important un procesor 64 de biți? Acesta există pe calculatoare de ceva vreme, dar este o adiție recentă în lumea smartphone-urilor. Aceste procesoare permit operarea la o viteză mai mare. De asemenea, suportă memorie RAM mai mare și programele de editare video și care necesită randare puternică sunt avantajate. Așadar, putem avea jocuri mai performante pe dispozitivele noastre mobile.

Un video hands-on făcut de colegii germani poate fi văzut mai jos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI