09 nov. 2015 | 12:12

CEO-ul BlackBerry detaliază viitorul companiei după lansarea Priv

ACTUALITATE
CEO-ul BlackBerry detaliază viitorul companiei după lansarea Priv

După o serie de zvonuri legate de ieșirea BlackBerry din producția de hardware, CEO-ul John Chen a elucidat misterul viitorului BlackBerry după lansarea Priv.

BlackBerry are o situație financiară foarte delicată. În același timp, în ultimul an, conducerea companiei a luat câteva decizii foarte inspirate ce ar putea ajuta revenirea gigantului pe linia de plutire. Cea mai importantă dintre ele constă în adopția platformei Android pentru cel mai nou vârf de gamă canadian sub forma BlackBerry Priv.

Deși au crezut mulți că în următorii ani BlackBerry va deveni sinonim cu o companie de servicii, CEO-ul John Chen a dezvăluit într-un interviu acordat acum câteva zile că nu este deloc așa. După cum se poate vedea și în clipul de mai sus, după Priv, Chen a confirmat că sunt deja planificate câteva lansări de telefoane.

În interviul acordat celor de la Fox Business, CEO-ul John Chen pe lângă faptul că a desființat câteva mituri legate de companie, a atras atenția și asupra unor proiecte noi. În primul rând, a afirmat că este greșit să percepem BlackBerry Priv ca pe un dispozitiv de ,,Doamne Ajută”, o tentativă disperată pentru a redirecționa compania. În schimb,  a afirmat că se lucrează de mult timp la acest aparat și nu este perceput ca o metodă de a supraviețui artificial în piață.

Pentru a demonstra că nu depinde de vânzările Priv destinul companiei, același CEO a promis că se lucrează intens la noi dispozitive și că acelea vor fi anunțate în viitorul mai apropiat sau îndepartat. Tonul general este că nu vom mai avea parte de lansări în rafală, ce riscă să inunde piața. În schimb, lansările de noi gadgeturi BlackBerry vor fi rezultate din feedback-ul din piață. Dacă oamenii vor fi încântați de un BlackBerry cu Android precum Priv, vom vedea mai multe astfel de terminale. Ca urmare, nu știm sigur dacă următorul telefon va folosi BlackBerry 10 sau Android ca sistem de operare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele