29 apr. 2015 | 11:28

Cele mai noi imagini cu Windows 10 ne arată o interfață familiară

ACTUALITATE
Cele mai noi imagini cu Windows 10 ne arată o interfață familiară

Pentru Windows 10, Microsoft apelează la funcționalități și grafică din Windows 7 și Windows 8. Astfel, înainte de noile anunțuri de la Build 2015, apar informații despre cum va arăta noul sistem de operare.

În Windows 10, va reveni interfața Aero, dar mai puțin evidentă decât în Vista sau Windows 7. Spre exemplu, meniul Start va dispune de o fereastră transparentă pe care va afișa opțiunile disponibile, iar în spatele acesteia, pe celelalte elemente afișate, este aplicat un efect de blurare. Mai rămâne de văzut cum se aplică acest concept grafic în întreaga interfață Windows 10.

Windows 10 va fi primul sistem de operare Microsoft care va rula atât pe tablete și telefoane, cât și pe computere clasice. A fost îmbunătățit la nivel de performanță, dar a fost ajustat și la nivelul interfeței pentru a face mai ușoară interacțiunea celor obișnuiți cu vechile sisteme Windows. După cum se poate vedea în imaginea de mai jos, acum pictogramele dinamice au și un efect 3D când afișează noi informații.

De asemenea, unul dintre punctele forte ale Windows 10 va fi Cortana, asistentul digital care concurează cu Siri și Google Now, și care a debutat deja pe telefoanele cu Windows Phone, scrie PocketNow. Conferința Build 2015 va aduce mai multe informații cu privire la planurile de viitor ale Microsoft, iar din vară ar trebui să vedem Windows 10 disponibil pentru telefoane și computere, conform AMD. O altă noutate semnificativă este Project Spartan, browser-ul care înlocuiește Internet Explorer și, totodată, închide un capitol mare din istoria internetului.

 

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele