Project Spartan, calul troian din Windows 10: Cum va „îngropa“ Microsoft Internet Explorer

Project Spartan, calul troian din Windows 10: Cum va „îngropa“ Microsoft Internet Explorer

Microsoft și-a anunțat acum câteva luni intenția de a renunța la Internet Explorer în favoarea unui browser mult mai performant sub numele Project Spartan. Acum, aflăm mai multe detalii privind transformarea prin care va trece aplicația aceasta.

Chris Capossela, directorul de marketing al Microsoft, a declarat luni, în cadrul Microsoft Convergence, faptul că încă se lucrează la brand și la găsirea numelui. Schimbările faţă de IE sunt semnificative, mai ales cele de ordin estetic. De asemenea, noul browser va fi mult mai rapid și va genera rezultate mult mai precise și contextuale.

Se pare că Internet Explorer va exista în câteva dintre versiunile Windows 10, dar Project Spartan va fi browserul nativ. Microsoft a încercat în ultimii ani să reabiliteze imaginea negativă a Internet Explorer cu o serie de campanii autoironice, dar fără succes, notează The Verge.

Microsoft testează nume folosindu-se de cercetările de piață, dar încă nu e clar când va deveni oficial numele succesorului Internet Explorer. Aparent, se dorește o schimbare completă, astfel încât este puțin probabil ca Project Spartan să aibă denumirea atașată de Microsoft.

Printre altele, Capossela a vorbit despre modalitățile în care compania va face bani în viitor și despre modurile în care se folosește de rețelele sociale. Microsoft a început să folosească artiști pentru a răspunde utilizatorilor Twitter cu imagini personalizate. O imagine publicată de echipa Xbox a avut succes în acest sens, având 35.000 de redistribuiri. Totul face parte din reinventarea imaginii Microsoft, care și-a propus să își recâștige popularitatea.

Autor: Andrada Bonea

 

Citește și: