07 dec. 2015 | 10:05

Cele mai bune alternative la Google Play cu aplicații gratuite de Android

FEATURE
Cele mai bune alternative la Google Play cu aplicații gratuite de Android

Ar fi de preferat să evitați magazinele virtuale care promit aplicații gratuite, dar există foarte multe alternative la Google Play complet legale și fără riscuri.

Numeroase studii au demonstrat că majoritatea riscurilor de securitate la care vă expuneți în momentul în care folosiți un smartphone cu Android sunt rezultate din accesarea unor magazine virtuale diferite de Google Play. Datorită faptului că gigantul din Mountain View scanează fiecare aplicație care ajunge în magazinul companiei, este aproape imposibil să instalaț o aplicație malițioasă în această manieră.

Cu toate că există aproximativ 1,6 milioane de aplicații în Google Play și multe dintre ele sunt gratuite, există totuși câteva magazine de aplicații alternative care, în anumite circumstanțe, incorporează o ofertă mai bună. Aplicații contra cost, care în mod uzual au prețuri semnificative, sunt reduse la zero, în mod complet legal. Nu vorbim sub nici o formă de piraterie, ci doar de câteva surse pentru programe de Android care se întâmplă să aducă în centrul atenției unele oferte pe care, în alte circumstanțe, le-ați trece cu vederea.

În principiu, există foarte multe astfel de magazine virtuale pe care le puteți folosi în loc de Google Play. Singurul aspect pe care trebuie să-l aveți în vedere este să activați instalarea de aplicații din surse necunoscute din meniul de configurare al aparatului vostru. Pentru asta, mergeți la Settings – Security și bifați ,,Unknown Sources”.

Amazon Underground App StoreAlternative Google Play

Amazon AppStore – alternativă la Google Play

Una dintre cele mai populare alternative la Google Play, Amazon AppStore vă oferă aproximativ 0,4 milioane de aplicații contra cost și gratuite, lista fiind extinsă în permanență. Interfața este una foarte ușor de navigat, iar similaritățile cu magazinul celor de la Google sunt evidente. În fiecare zi, pe Amazon AppStore este oferită o aplicație utilă complet gratuit. Aceasta din urmă reprezintă doar unul dintre motivele pentru care ar fi bine să intrați zilnic la această adresă 

getjar Alternative Google Play

GetJar – alternativă la Google Play

Un magazin virtual cross-platform, printre altele, GetJar oferă și aplicații pentru telefoane Android. Cu o vechimă semnificativă pe piață, mai mare chiar decât a sistemului de operare pentru mobile creat de Google, Google Play Store are o interfață care te ajută să ajungi rapid exact la ceea ce te interesează. Prin intermediul programului Appday, aproape de fiecare dată găsiți aplicații noi gratuite care s-ar putea să vă încânte. Există uneori posibilitatea să vă loviți de reclame pe GetJar, dar beneficiile sunt cu mult peste deficite în momentul în care accesați această adresă.

F-Droid-appstore-android Alternative Google Play

F-Droid – alternativă la Google Play

Este imposibil să găsiți aplicații contra cost pe F-Droid, iar asta nu înseamnă că veți avea acces doar la aplicații de slabă calitate sau unele care vă invită într-un mod agresiv la achiziții in-app. Pur și simplu, pe F-Droid sunt disponibile pentru descărcare doar programe gratuite sau open-source. Deoarece există posibilitatea să nu vă încânte tot ce descărcați, încercați să percepeți magazinul virtual disponibil aici ca pe o metodă prin care să susțineți comunitate celor care lucrează la proiecte open-source.

aptoide Alternative Google Play

Apptoide – alternativă la Google Play

Aplicațiile de calitate pe care s-ar putea să le știți deja până la această oră sunt la ordinea zilei pe Apptoide. Exista de asemenea posibilitatea ca anumite programe care pe Google Play costă bani, să poată fi descărcate gratuit pe Apptoide cu condiția să fie încărcate cu reclame. Avantajul utilizării aplicației omonime aferente acestui magazin virtual ține de actualizarea automată a diverselor progrămele descărcate. Ca o alternativă, puteți descărca tot ce aveți nevoie și din varianta web a Apptoide.
AppBrain Alternative Google Play

AppBrain – alternativă la Google Play

Ultimul magazin virtual asupra căreia aș vrea să vă atrag atenția poartă numele AppBrain și incorporează câteva particularități foate interesante. În primul rând, un număr semnificativ de dezvoltatori își postează pentru prima oară noile aplicații aici la un preț foarte mic sau gratuit cu scopul de a le promova. În plus, foarte ușor ajungeți la noutățile din ultimele zile, aplicațiile exclusive și cele gratuite. Deoarece incorporează și un sistem de rating, nu doar comentarii, la această oră, este modul perfect pentru a identifica programele cu probeleme sau pentru a le actualiza pe cele mai vechi dintre ele. Punctul de start al AppBrain este aici, iar marele său atu constă în progrmăele gratuite și topuri de aplicații atractive ce se actualizează foarte des. Cu alte cuvinte, vă vin mai ușor ideile decât pe Google Play.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele