Cel mai sigur telefon revine: BlackPhone 2, la precomandă

Cel mai sigur telefon revine: BlackPhone 2, la precomandă

După ce a devenit evident că primul BlackPhone nu şi-a atins scopul, cei de la Silent Circle au adus pe piaţă un urmaş – BlackPhone 2.

A trecut mai bine de un an de când primul BlackPhone a ajuns pe piaţă şi a dus la extrem aşteptările celor ce aveau o obsesie pentru securitatea datelor de pe mobil şi eliminarea posibilităţii interceptării conversaţiilor. În mare parte şi în anumite condiţii, respectivul aparat şi-a îndeplinit scopul, dar nu era foarte dificil să vă daţi seama că aceea este prima tentativă la realizarea unui altfel de telefon, ce are în spate alte valori şi standarde de fabricaţie.

Nu a trecut nici o lună de când Silent Circle a anunţat BlackPhone 2, iar acum deja vă puteţi înscrie la precomandă pentru noul aparat. Nu trebuie decât să completaţi un formular pe website-ul companiei pentru a fi automat notificaţi prin email când vă veţi putea comanda smartphone-ul.

În principiu, producătorul terminalului a fost reticent vizavi de comunicarea preţului final de achiziţie. Având însă în vedere valoarea de 630 de dolari asociată vechiului model, sunt şanse foarte mari că generaţia a doua de BlackPhone să aibă acelaşi preţ pe etichetă sau unul foarte similar. Dacă sunteţi curioşi, livrările efective vor începe în septembrie.

Deşi accentul în cazul BlackPhone 2 se va pune pe securitatea software-ului, prin intermediul Silent OS, o versiune mai sigură de Android, merită să aveţi în vedere şi dotările sale hardware. Va fi construit în jurul unui display Full HD de 5,5 inci, va avea un procesor octa core tactat la 1,7 GHz cu 3GB RAM, iar camera principală va fi de 13 megapixeli. Va integra din start suportul pentru încărcări rapide prin Quick Charge şi va avea şi un slot de microSD-uri pentru expansiunea spaţiului de stocare.

Dacă ar fi să atragem atenţia asupra unui detaliu mai ciudat, acela este lipsa accesului la Google Play. Din păcate, pe BlackPhone 2 veţi putea descărca doar aplicaţii dintr-un magazin de aplicaţii special, ce va include doar aplicaţii sigure testate de Silent Circle.

Citește și: