MWC 2015 – Cel mai sigur telefon din lume are un urmaș: Ce are de oferit Blackphone 2

MWC 2015 - Cel mai sigur telefon din lume are un urmaș: Ce are de oferit Blackphone 2

În cadrul MWC 2015, cei de la Silent Circle au lansat anunțat Blackphone 2, succesorul celui mai sigur telefon din lume.

La MWC 2015 în Barcelona, cei de la Silent Circle au venit pregătiți nu cu unul, ci cu trei anunțuri important: Blackphone 2, cel ce va deveni probabil cel mai sigur telefon din lume, va fi însoțit de o tabletă și ambele vor beneficia de un nou sistem de operare securizat.

Dintre acestea, cel mai interesant este, desigur, Blackphone 2. Din punct de vedere al hardware-ului, avem parte acum de câteva îmbunătățiri majore. Telefonul are un ecran Full HD de 5.5 inci care este protejat de Gorilla Glass 3, 3GB RAM și un procesor octa-core produs de cei de la Qualcomm. Bateria are o capacitate de 3.060 mAh și ar trebui să aibă o autonomie suficient de mare pentru orice utilizator. Aceasta beneficiază de tehnologia Quick Charge 2.0, iar telefonul acceptă, de asemenea, carduri microSDXC pentru a mări capacitatea de stocare.

Pe lângă numeroasele elemente de securitate incluse în software, Blackphone 2 va apărea pe piață odată cu primul magazin online pentru aplicații securizat. După cum se poate deduce din declarațiile unor angajați ai companiei, Silent Circle ar putea să îi înlocuiască pe ei de la Blackberry, compania canadiană pierzând încet dar sigur din cota de piață și, mai ales, din popularitate. Blackphone 2 va apărea pe piață în vara anului acesta și, conform celor de la Gizmodo, ar putea costa aproximativ 630 de dolari.

Blackphone 2