18 iun. 2015 | 11:30

Cel mai profitabil joc pe iPhone e Fallout Shelter. A depăşit deja Candy Crush Saga

Gaming
Cel mai profitabil joc pe iPhone e Fallout Shelter. A depăşit deja Candy Crush Saga

În doar câteva zile de la lansarea din timpul conferinţei Bethesda de la E3 2015, Fallout Shelter a devenit unul dintre cele mai profitabile jocuri disponibile pe iOS.

Candy Crush Saga continuă să fie un viciu la fel de periculos precum oricare altul, de aici şi profitul de aproximativ 229,5 milioane de dolari pentru primul trimestru al acestui an.

Per ansamblu media zilnică a fost de aproximativ 2,55 milioane de dolari. În orice alte circumstanţe, această valoare ar fi specială, dar dacă ne uităm la uşurinţa cu care noul a Fallout Shelter a intrat în topul profitabilităţii pe iOS, se pare că există o reţetă mai bine pusă la punct pentru a crea dependenţă.

Momentan, Fallout Shelter nu a fost anunţat pe Android, ci doar pe iOS. O parte din funcţionalitatea sa va fi ancorată în jocul ce urmează să fie lansat pe PC şi console next-gen.

Este gratuit, dar sistemul de gaming este free-to-play, oferindu-vă posibilitatea să vă dezvoltaţi buncărele mai rapid prin intermediul  unor pachete de tip Lunchbox. Acum este prea devreme să ne pronunţăm dacă a descoperit peste noapte reţeta succesului pe mobile, dar un lucru este sigur, Fallout Shelter merită experimentat măcar câteva minute pentru a vă forma o opinie.

Suntem foarte încântaţi de faptul că Fallout Shelter se descurcă atât de grozav, fără nici un fel de marketing premergător. Prin adoptarea unei atitudini atât de relaxate pe partea de monetizare, în comparaţie cu alte jocuri de tip free to play, ne-am simţit de parcă am vrut să fim mai precauţi, iar componenta financiară să nu fie foarte evidentă, asigurându-ne în primul rând că titlul este în primul rând distractiv. Până acum ne-a ieşit.” Pete Hines, un oficial al celor de la Bethesda a fost foarte deschis în a-şi exprima mândria vizavi de popularitatea spectaculoasă a Fallout Shelter.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele