03 iul. 2015 | 12:53

Cel mai mare fizician îl „scoate la tablă” pe șeful Facebook

ACTUALITATE
Cel mai mare fizician îl

În cadrul sesiunii de întrebări susținute de Mark Zuckerberg, șefului Facebook i-a fost adresată o întrebare de către cea mai strălucită minte din prezent.

În cursul zilei de marți, fondatorul Facebook a susținut una dintre sesiunile sale de întrebări, perioadă în care orice persoană și orice pagină a avut ocazia de a interacționa direct cu acesta. Ca de obicei, paginile unor mari personalități au profitat de ocazia pentru a-i adresa o întrebare lui Mark Zuckerberg. De data aceasta, probabil cel mai interesant schimb de replici a fost cel dintre Stephen Hawking și CEO-ul Facebook.

conversație între hawking și zuckerberg pe Facebook

Hawking a început prin a menționa că principalul său interes este o teorie unificată a gravitației și a celorlalte forțe, după care l-a întrebat pe Zuckerberg care este principala sa curiozitate. După cum era de așteptat Zuckerberg s-a declarat mai atras de întrebările despre oameni. ”Ce ne va permite să trăim pentru totdeauna? Cum vindecăm bolile? Cum funcționează procesul de învățare și cum le putem permite oamenilor să învețe de un milion de ori mai multe lucruri?” Acestea au fost doar câteva dintre întrebările menționate de șeful Facebook.

[related]

Cu o zi înainte de lansarea noului său film, Arnold Schwarzenegger s-a implicat și el în sesiunea Q&A, întrebându-l pe Zuckerberg dacă mașinile câștigă în final. Cât despre motivele pentru care a introdus poke-ul, acesta a declarat că la un moment dat, ideea i s-a părut una bună. Conform Washington Post, nici planurile pentru dezvoltarea inteligenței artificiale nu au fost ignorate, iar Facebook ar putea introduce un sistem capabil de a identifica diverse obiecte dintr-o poză pentru a conecta mai ușor persoane cu interese similare.