Ceasul care te face să uiți de telefon când ieși la alergat

Ceasul care te face să uiți de telefon când ieși la alergat

TomTom, compania olandeză producătoare de accesorii pentru fitness, a lansat un nou ceas în cadrul IFA 2015. Și nu este un doar un alt ceas pentru fitness. Pe lângă opțiunile obișnuite de care dispune un astfel de dispozitiv, acesta este echipat cu music player. Așa că data viitoare când ieși la alergat, ai putea să uiți de grija telefonului.

Când vine vorba de capacitățile ceasului în materie de fitness, acesta este similar cu modelul Cardio al celor de la TomTom. Monitorizează alergatul, înnotul, mersul pe bicicletă, sau bătăile inimii. Partea interesantă este că modelul „Spark” are încorporat un music player, care funcționează fără a fi conectat la smartphone.

Cei de la TomTom nu consideră că telefonul este un dispozitiv prea util când vine vorba de activități fizice. „Sțim cu toții ce face GPS-ul bateriei telefonului, dar oamenii se complac în situația asta pentru că au nevoie de muzică”, a declarat Peter-Frans Pauwels, co-fondator TomTom.

Conform celor de la Techradar, ceasul „Spark” are 4GB de memorie, ceea ce înseamnă că te vei putea bucura de peste 500 de melodii. Muzica poate fi încărcată atât prin iTunes, cât și prin Windows Media Player, iar pentru a te bucura de aceasta, vei avea nevoie de o pereche de căști wireless.

În timp ce produsele celor de la TomTom au fost create exclusiv pentru activități fizice, aceștia doresc ca modelul Spark să fie un ceas pe care să-l porți toată ziua. Pe lângă întreaga activitate zilnică, și aici ne referim la orice mișcare, nu doar fitness, acesta îți monitorizează și somnul. Astfel, ceasul va fi un accesoriu util pe încheietură, indiferent de împrejurare.

Cum aceste gadget-uri devin din ce în ce mai populare, Spark se adaptează cerințelor și vine cu două mărimi pentru curea, cât și o paletă largă de culori.

Prețul acestuia va fi în jur de 300 de dolari și va fi disponibil la precomandă începând cu 3 septembrie, împreună cu alte trei modele de ceasuri TomTom.

TomTom Spark

Citește și: