Invenția celor de la Samsung ar putea revoluționa aplicațiile pentru fitness

Invenția celor de la Samsung ar putea revoluționa aplicațiile pentru fitness

Samsung ar putea implementa care le va permite utilizatorilor să-și măsoare procentul de grăsime din corp.

Aplicațiile de fitness au crescut în popularitate în ultimii ani. După cum scrie site-ul TechnoBuffalo, companii precum Apple și Samsung fac eforturi mari pentru a promova aceste aplicații preinstalate pe dispozitivele lor. Coreenii chiar și-au lansat propria aplicație S Health în urmă cu aproximativ două luni pe Play Store, însă pentru a o instala aveți nevoie de un telefon cu Android 5.0 Lollipop sau o versiune mai nou.

Acum, Samsung ar putea dobândi un avantaj considerabil față de competitorii săi la capitolul fitness, cu ajutorul unui sistem prin care utilizatorii vor putea să-și măsoare procentul de grăsime din corp. Conform unui nou patent, tehnologia se va baza pe nu mai puțin de patru senzori încorporați în interiorul telefonului sau în husa protectoare.

Pentru a se efectua calcului, se va observa, cel mai probabil, impedanța bioelectrică. Astfel, un curent electric de mică intensitate este transmis prin corp. Rezistențele țesutului muscular, a țesutului adipos și a țesutului osos sunt diferite, astfel că se poate măsura procentul de grăsime din organismul unei persoane. Dacă se va regăsi pe telefoane, tehnologia va fi foarte ușor de folosit, fiind necesar doar ca utilizatorul să țină telefonul cu ambele mâini.

Citește și: