TomTom isi actualizeaza dispozitivele GPS cu update-uri gratuite

TomTom isi actualizeaza dispozitivele GPS cu update-uri gratuite

TomTom Live

Cu toate ca popularitatea dispozitivelor GPS stand alone  a scazut radical in ultimii ani din cauza performantei din ce in ce mai bune a modulelor GPS integrate in smartphone-uri, TomTom nu-si pierde speranta in produsele proprii.

TomTom lanseaza serviciul Map Share. Practic, este vorba de o serie de actualizari zilnice de care vor putea profita toti utilizatorii care si-au cumparat un GPS TomTom din magazin in ultimele 12 luni, dar si toti cei care si-au facut un update la harti contra cost in ultimul an.

Avand in vedere ca deja exista un serviciu care permitea utilizatorilor sa sesizeze drumuri blocate, schimbari de limite de viteze sau alte restrictii, folosind propriile GPS-uri, TomTom nu trebuia decat sa centralizeze informatia. In etapa urmatoare, era necesara doar compactare respectivelor date si trimiterea lor catre tot cei interesati, zilnic. Serviciul se axeaza aproape exclusiv pe informatii de la utilizatori. Din acest motiv, cei de la TomTom ofera optiunea ca update-urile pe care le folositi sa provina doar din surse verificate, sau doar de la o anumita categorie de utilizatori.

MapShare a fost disponibil de ceva timp utilizatorilor aplicatiei de iOS, din fericire acum si utilizatori de unitati TomTom Start, Via sau Go primesc acelasi tratament.

In alta ordine de idei, TomTom a fost totusi una din companiile care a stiut sa se adapteze pietei de GPS-uri in continua schimbare. Are deja o colaborare solida cu Apple in solutia cartografica din iOS 6, iar solutiile de navigatie pentru smartphone-uri incep sa aduca aproape la fel de multi bani precum unitatile dedicate.

Citește și:
Etichete: