Cea mai scumpă aplicație din istorie e la fel de populară ca Facebook și YouTube pe Android

Cea mai scumpă aplicație din istorie e la fel de populară ca Facebook și YouTube pe Android

Anul trecut, Facebook a achiziționat Whatsapp cu 19 miliarde de dolari, o sumă nu tocmai modestă. Totuși, faptul că aplicația numără un miliard de descărcări justifică investiția.

WhatsApp este a doua aplicație după Facebook, care nu este creată de Google și care depășește acest număr de descărcări, doar pe Android. De la Google, aplicații precum Google+, Gmail și YouTube au depășit deja acest număr. Play Store publică numărul de instalări pentru fiecare aplicație în parte, iar în dreptul lui WhatsApp vedem un număr care oscilează între unu și cinci miliarde.

Desigur, acest lucru nu înseamnă că mai mult de un miliard de utilizatori Android folosesc aplicația activ. În ianuarie, WhatsApp a arătat că are 700 de milioane de utilizatori activi lunar, atât pe Android cât și pe iOS, dintre care 70% sunt activi zilnic. Cu siguranță, numărul a crescut, dar nu putem stabili exact câți dintre utilizatorii de la acest moment sunt activi.

De asemenea, este de notat și faptul că Google nu îi ia în considerare și pe cei care au dezinstalat aplicația. Prin urmare, un miliard de oameni sau dispozitive au WhatsApp instalat în momentul de față (via VentureBeat).

Autor: Andrada Bonea

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: