WhatsApp a introdus apelurile telefonice pentru unii utilizatori

WhatsApp a introdus apelurile telefonice pentru unii utilizatori

După un amalgam de zvonuri pe marginea acestui subiect, include în sfârşit posibilitatea iniţierii de apeluri telefonice prin sistemul VoIP.

La scurt timp după ce a devenit cross-platform de pe mapamond, WhatsApp încearcă să devină o alternativă serioasă la Viber, Skype, Tango sau orice altă aplicaţie de tip Voice over IP.

Deşi nu am fost niciodată în criză de soluţii prin care ne putem suna prietenii folosind un smartphone şi o conexiune la internet, e bine de ştiut că popularul WhatsApp, de acum, este bun şi pentru aşa ceva. Momentan, noua funcţie nu este disponibilă pentru toţi utilizatorii serviciului, dar au apărut mai multe rapoarte online ce confirmă existenţa ei, mai ales printre cei din India. Mai mult decât atât, posibilitatea iniţierii de apeluri telefonice prin intermediul WhatsApp se pare că este disponibilă la persoane noi după ce acestea au fost sunate o dată. Cu alte cuvinte, cea mai recentă versiune a aplicaţiei include deja această funcţie, doar că trebuie activată într-un fel.

Acest update important la WhatsApp vine la aproximativ trei luni după ce fondatorii serviciului au confirmat în mod oficial că lucrează intens la introducerea de apeluri vocale in-app. În altă ordine de idei, capturile de ecran precum cele de mai sus, pot fi foarte uşor realizate în Photoshop, dar nu cred că ar avea cineva ceva de câştiga din respectivul gest.

Nu ştim încă momentul exact în care vom putea experimenta cu toţii noua funcţie, dar există câteva şanse ca utilizatorii noilor versiuni de Android să fie privilegiaţi. Nu de alta, dar primul internaut care a confirmat pe Reddit că poate suna pe cineva, a făcut-o folosind un Nexus 5 ce rula Lollipopo.