16 mart. 2015 | 13:19

Setări de confidențialitate pe Facebook. Cum să te protejezi pe cea mai importantă rețea de socializare

ACTUALITATE
Setări de confidențialitate pe Facebook. Cum să te protejezi pe cea mai importantă rețea de socializare

Pe rețelele de socializare postezi o mulțime de lucruri din viața privată așa că trebuie să implementezi setări de confidențialitate pe Facebook pentru a te proteja.

Facebook este cea mai mare rețea de socializare din lume, iar cei mai mulți dintre noi se expun foarte mult pe ei și viețile lor private chiar fără să își dea seama.

Tocmai din acest motiv este important să implementezi o serie de setări de confidențialitate pe Facebook care să îți protejeze imaginile cu familia sau anumite postări personale.

Setări de confidențialitate pe Facebook – primii pași

Pentru început, trebuie să aflăm de unde se accesează principalele setări de confidențialitate pe Facebook. În momentul în care v-ați logat pe Facebook, în colțul din dreapta sus, penultimul buton de pe pagină, în dreptul numelui vostru, se află desenat un lacăt.

Acolo găsiți cele mai importante setări de confidențialitate pe care este bine să le puneți la punct pentru a nu avea surprize neplăcute în folosirea Facebook-ului.

Setări de confidențialitate pe Facebook – verificarea principalelor setări

După ce ați apăsat pe icoana ce are desenat un lacăt, aveți mai multe opțiuni pe care ar fi bine să le luați în ordine. Prima opțiune este o verificare rapidă, o trecere în revistă a celor mai importante setări de confidențialitate.

Apăsați pe Privacy Checkup și veți trece în 3 pași prin cele mai importante setări de confidențialitate. În primul rând, setați cine să vadă postările voastre: toți utilizatorii de Facebook, doar prietenii voștri sau toți prietenii voștri cu anumite excepții pe care le introduceți manual.

După ce ați stabilit aceste setări de confidențialitate pe Facebook, apăsați NEXT și veți vedea căror aplicații de pe Facebook, sau jocuri, le-ați dat acces complet asupra profilului vostru. Puteți apăsa pe X pentru a nu le mai permite acces la informații.

Ultimul pas este să setați dacă informații precum data de naștere, numărul de telefon, adresa de email să fie publice sau accesibile doar prietenilor voștri.

Setări de confidențialitate pe Facebook – Cum blochez pe cineva

Tot între cele mai importante setări de confidențialitate pe Facebook, pe care le găsești pe icoana cu lacăt din dreapta sus, se găsește și opțiunea de a bloca pe cineva.

Dai click pe icoana cu lacăt și selectezi ultima opțiune dintre cele 4 afișate: ‘How do i sotp someone from bothering me’. După ce ai dat clic pe această opțiune, tot ce trebuie să faci este doar să introduci în căsuța de mai jos numele de pe Facebook al utilizatorului pe care vrei să îl blochezi sau adresa lui de email.