Cea mai populară cameră foto continuă să fie un iPhone

Cea mai populară cameră foto continuă să fie un iPhone

În cazul în care erați în căutarea unui nou motiv pentru a vă mândri în legătură cu investiția voastră într-un iPhone, puteți trece ,,cea mai populară cameră” pe lista de realizări.

Există foarte multe platforme online ce vă oferă servicii de backup pentru fotografii, dar puține dintre ele oferă statistici atât de interesante și detaliate precum Flickr. La final de 2015, serviciul deținut de Yahoo ne-a oferit o viziune de ansamblu asupra camerelor noastre favorite ce au fost folosite pentru a imortaliza cele mai multe dintre imaginile ce au ajuns online.

Deși cei de la Apple se mândresc de fiecare dată cu abilitățile foto ale iPhone-ului, este surprinzâtor modul în care popularitatea acestuia continuă să crească. ,,Ca o reflectare a creșterii sale puternice, Apple a dominat topul camerelor folosite pe Flickr în 2015, diferite iterații de iPhone au ocupat 8 dintre cele 20 de poziții.” Dacă este să analizăm în detaliu acel top, nu e greu să observați că 6 dintre primele 6 poziții sunt ocupate de modele recente de iPhone.

Nici măcar pe poziția a șaptea nu a ajuns un smartphone de la o companie concurentă, gen Samsung. În schimb, locul șapte este ocupat de Canon EOS 5D Mark II. Oficialii Flickr au confirmat o scădere constantă a popularității camerelor foto compacte, reflectată de asemenea în top. Cu alte cuvinte, internauții preferă să folosească telefonul pentru a face fotografii în vacanță, iar dacă sunt în căutarea unui upgrade, se orientează către un DSLR, preferabil full-frame. În materie de aparate foto cu obiective interschimbabile, se poate observa o scădere a numărului de DSLR-uri clasice, compensată de adopția aparatelor mirrorless, mult mai compacte dar similar la capitolul performanță brută.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: