Cea mai bună aplicație de editare foto e gratuită pe iOS

Cea mai bună aplicație de editare foto e gratuită pe iOS

Spre surprinderea celor care plăteau un abonament lunar usturător la Adobe CC, compania americană a făcut Adobe Lightroom gratuit pe iOS.

În ultimii ani, nu ne mai mulțumim doar să facem poze cu smartphone-ul din buzunar. Înainte ca respectivele capturi foto să ajungă pe Facebook sau Instagram, trebuie editate, decupate, optimizate prin aplicare de diverse filtre și trecute prin multe alte artificii. Pentru că acest trend nu pare să se pondereze prea curând, numărul aplicațiilor de editare foto pentru iPhone este foarte mare.

Din amalgamul de opțiuni însă, există în permanență una care iese în față. De câțiva ani, în cadrul posesoriilor de PC-uri, nu doar de iDevice-uri, numele care vă interesează este Adobe Lightroom. Pentru că prețul de achiziție pentru combinația dintre Photoshop și Lightroom era foarte mare, cei de la Adobe au decis să lanseze posibilitatea plății unui abonament lunar pentru privilegiul de a rula acele programe.

Adobe Lightroom

Pentru că, în mare parte, funcționalitatea ascunsă în Adobe Lightroom pentru iOS era destul de similară cu cea de pe PC sau Mac, un abonament Creative Cloud era necesar și dacă vroiați să rulați respectiva aplicație pe iPhone.Din fericire, cei de la Adobe au decis să ne facă tuturor un cadou, iar de acum înainte, Adobe Lightroom este oferită gratuit standalone pentru iOS. Astfel dacă vreți să vă editați rapid fotografiile, nu va mai trebui să căutați o aplicație gratuită cu reclame care să incorporeze funcții greu de înțeles sau de pus în aplicare.

Utilizatorii care sunt abonați la Creative Cloud, pot în continuare să se autentifice in-app, dar procesul este complet opțional și nu vine cu avantaje de funcționalitate. ,,Observăm foarte mulți oameni care vin prima oară în Lightroom pe mobile, așa că acum le permitem tuturor să-l folosească local pe conținutul loc offline, pozele și filmele lor locale pe telefon sau tablet cât de mult vor ei.

Dacă vreți să vă instalți și voi aplicația pe iPhone sau iPad, este suficient să accesați acest link. În teorie, aceeași gratuitate se va aplica și utilizatorilor de Android, dar lansarea respectivei versiuni nu a beneficiat de o dată oficială de lansare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: