Cât de rezistent e HTC One M9 la apă şi şocuri [VIDEO]

Dacă aveaţi o curiozitate legată de nivelul de anduranţă al noului , clipurile de mai jos ar trebui să elucideze orice mister.

În urmă cu puţin timp, cei de la HTC şi-au anunţat noul vârf de gamă. Noul smartphone din seria One, poartă numele HTC One M9 şi are multe trăsături în comun cu modelul lansat anul trecut. Pe lângă particularităţi care ţin de design, gadgetul este certificat IPX3, o particularitatea care ar trebui să vă ofere un nivel sporit de confort când vine vorba de udat cu cantităţi semnificative de apă. Din păcate, nu este recomandabil să scăpaţi un dispozitiv IPX3 în piscină şi nici să mergeţi al scufundări cu el fără repercusiuni neplăcute.

Pentru că astfel de specificaţii nu înseamnă foarte mult dacă nu sunt testate în practică, un internaut cu numele de Phil Esposito a decis să supună un HTC One M9 la câteva teste destul de agresive. În primul rând, terminalul a fost pus într-un vas cu apă şi ţinut acolo câteva zeci de minute. La final, deşi telefonul a continuat să funcţioneze în apă şi câteva minute după, Esposito a ţinut să menţioneze că auzea apa cum se perindă în interiorul său.

În contextul în care One M9 nu a fost gândit să fie ermetic, această particularitate nu ar trebui să vină ca o surpriză. Partea tristă este că, spre deosebire de , care în urma aceluiaşi test a continuat să funcţioneze, smartphone-ul celor de HTC şi-a dat duhul câteva minute mai târziu.

În ceea ce priveşte rezistenţa la şocuri, nu au fost necesare prea multe experimente pentru a ieşi la iveală că acesta nu este un telefon pentru dat de pământ. După trânte succesive de la diverse înălţimi, au început să apară primele crăpături şi îndoituri. La final, ecranul s-a făcut ţăndări. În contextul în care garanţia nu acoperă astfel de reparaţii, dacă v-aţi orientat către un HTC One M9 şi ştiţi că nu prea aveţi grijă de el, ar fi bine să achiziţionaţi şi o asigurare de la operatorul vostru de telefonie preferat.

 

Alexandru Puiu
12:30 02.04.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video