Care filmează mai bine? iPhone 6S şi iPhone 6S Plus testate în 4K

Care filmează mai bine? iPhone 6S şi iPhone 6S Plus testate în 4K

Nu trebuie să fiţi un maestru al capturii video pentru ca la un moment dat să folosiţi un iPhone 6S şi un iPhone 6S Plus pentru a filma câteva secvenţe video.

Respectivul gest este inevitabil şi nici măcar nu are legătură doar cu importanţa sau unicitatea evenimentului desfăşurat în faţa ochilor voştri. Deşi facem cu toţii poze cu telefonul şi mult mai puţini filmează dintre noi, în momentul în care funcţia este inclusă, ar fi păcat să nu profitaţi de ea.

Din momentul în care noile iPhone 6S şi iPhone 6S Plus au ajuns în magazinele de pe întregul mapamond, două lucruri erau sigure. În primul rând, nesubvenţionate, costă foarte mult şi se găsesc incredibil de greu pe canale oficiale. În doilea rând, vin cu 3D Touch şi au abilitatea de filma la rezoluţie 4K. Având în vedere că, după spusele celor de la Apple, un minut de filmare Ultra HD se reflectă în aproximativ 370MB de spaţiu consumat, este mai important ca niciodată să investiţi într-un model cu 64GB sau 128GB de spaţiu.

Revenind însă la particularităţile de filmare, iPhone 6S şi iPhone 6S Plus filmează la rezoluţie 4K şi pot imortaliza cadre statice la 12 megapixeli. După cum se poate vedea în clipul de mai jos, calitatea capturii este remarcabilă şi încărcată de detalii. Din păcate, deşi au un preţ de achiziţie fabulos, iar senzorul de filmare este acelaşi, noile smartphone-uri Apple generează conţinut video de o calitate diferită, mai ales pe partea de stabilizare. Diferenţa este cauzată de modul în care fiecare aparat stabilizează clipurile video pe care le capturează. iPhone 6S Plus are stabilizare optică a imaginii, în timp ce iPhone 6S se mulţumeste cu ceva intitulat ,,digital image stabilization”. Una peste alta, acestea nu sunt la fel de eficiente, iar diferenţele se văd în scurt metrajul de mai sus filmat side-by-side.

Dacă nu aveţi pe ce să vedeţi filme 4K sau pur şi simplu nu aveţi parte de experienţe atât de impresionante încât să merite să fie capturate în format Ultra HD, nu uitaţi că implicit iPhone 6S şi iPhone 6S Plus filmează Full HD. Opţiunea 4K trebuie activată din Configurări – Poze şi cameră – Înregistrare video.

Citește și: