iPhone 6S şi iPhone 6S Plus – oare chiar sunt rezistente la apă?

Deşi s-au scris deja multe rânduri despre iPhone 6S şi iPhone 6S Plus, există în continuare multe întrebări despre noile telefoane Apple.

iPhone 6S şi iPhone 6S Plus, ca toate celelalte iPhone-uri lansate înainte, nu sunt promovate ca fiind rezistente la apă. În definitiv, cu toţii am auzit de un prieten care şi-a scăpat iPhone-ul în apă pentru o secundă sau a intrat cu el în mare doar pentru ca în momentul următor să-şi dea seama că şi-a uitat telefonul în buzunar. Toate aceste scenarii au în comun faptul că s-au finalizat cu un dezastru. Mult timp după evenimentul nefast au continuat să iasă la iveală consecinţe ale respectivul gest.

Se pare însă că un clip publicat pe YouTube zilele trecute confirmă faptul că noile iPhone 6S şi iPhone 6S Plus, pe lângă o carcasă mai grea şi mai groasă, vin la pachet cu un nivel sporit de rezistenţă la apă. După cum puteţi vedea şi voi în clipul de mai sus, postat de Zack Straley, cele două smartphone-uri şi-au perecut o oră scufundate în apă. Partea uimitoare este că durata întregului eveniment a fost măsurată cu ajutorul cronometrului ce rula pe ecranul telefoanelor.

La final, când telefoanele au fost scoase din apă, acestea au continuat să funcţioneze în condiţii normale. Nu au apărut pete de apă sub display, touchscreen-ul a răspuns normal la comenzi şi, conform spuselor lui Straley, după ce s-au uscat şi porturile de pe marginea iPhone-urilor au fost funcţionale.

În mod evident, un astfel de test nu ar trebui să vă încurajeze să săriţi în piscină cu telefonul data viitoare când mergeţi la ştrand. Nu de alta, dar riscaţi să pierdeţi garanţia la iPhone 6S şi iPhone 6S Plus. Cel mai fericit scenariu ar fi să intraţi din greşeală cu telefonul în apă şi să constataţi cu bucurie că nu s-a stricat când aţi ieşit.

Alexandru Puiu
06:35 28.09.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video