Cât de mare e cel mai mare SSD din lume? Are 6TB și din iulie poate fi al tău

Cât de mare e cel mai mare SSD din lume? Are 6TB și din iulie poate fi al tău

Preţul SSD-urilor nu e foarte accesibil, dar aceste medii de stocare ating capacităţi din ce în ce mai spectaculoase. Anul acesta ajung la 6TB.

Într-o lume ideală am profita cu toţii de asigurat de adopţia unui SSD. Cei mai mulţi dintre noi preferă însă să folosească în continuare hard disk-uri clasice din pricina spaţiului de stocare limitat pe care ni-l pun la dispoziţie SSD-urile. Deşi acea problemă nu mai este la fel de gravă precum în urmă cu câţiva ani, în această vară.

Dacă bugetul vă permite şi vreţi să folosiţi în mod exclusiv în laptopul sau desktop-ul vostru un SSD pentru a vă stoca întregul volum de informaţii, o puteţi face prin intermediul celor mai noi creaţii de la Fixstars. Japonezii vor lansa o nouă linie de produse în această vară care va include şi un model de 6TB, în aceeaşi carcasă standard de 2,5 pe care o ştiţi. Noile serii de produse vor purta numele Fixstars 1000M, 3000M şi 6000M.

6tb-ssd-fixstars

Dacă nu era evident, valoare numerică din titlu defineşte capacitatea de stocare în MB. Primele două model vor fi construite folosind o tehnologie de fabricaţie pe 19nm, în timp ce saltul până la 6TB va fi posibil doar prin intermediul tranziţiei la 15nm. Greutatea acestor SSD-uri va fi între 87 şi 97 de grame, iar interfaţa folosită pentru transfer va fi SATA 6Gbps. După cum se poate vedea şi în captura de mai sus, rata medie de citire a informaţiilor în acest caz particular va fi de 540MB/s, pe când scrierea datelor va avea loc între 500 şi 520MB/s.

Nu ştim încă preţul pentru noile SSD-uri de 3TB şi 6TB, dar având în vedere că preţul pentru Fixstars 1000M e de 820 de dolari, s-ar putea să nu fie foarte accesibile celelalte iteraţii.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI