16 oct. 2014 | 18:00

Samsung vine și cu rezolvarea pentru problemele SSD-ului 840 EVO

ACTUALITATE
Samsung vine și cu rezolvarea pentru problemele SSD-ului 840 EVO

Acum aproximativ 3 săptămâni a fost raportată o problemă cu SSD-urile Samsung din seria 840 EVO. Producătorul vine rapid cu o rezolvare.

Samsung-SSD-840-EVO-1

Problema cu SSD-urile Samsung 840 EVOera că acestea începeau să funcționeze foarte încet și afecta doar modelele din această serie de la acest producător. Problema a fost rezolvată și vine sub forma unui software special pe numele său ”Samsung SSD 840 EVO Performance Restoration” ce poate fi downloadat de pe site-ul oficial de suport, din linkul de aici. Odată downloadat și instalat acesta va face un update de firmware SSD-ului afectat la noua versiune EXT0CB6Q, și apoi va cere repornirea sistemului. Restaurarea performanțelor începe după restart și durează ceva în funcție de capacitatea SSD-ului și de datele care sunt pe acesta.

Rezolvarea este sigură, iar cei care au avut probleme de performanță cu modelul de SSD mai sus menționat sunt sfătuiți să efectueze procesul respectiv. Patch-ul funcționează atât pe sisteme Intel cât și pe cele cu procesoare AMD. Pentru discurile cu capacitate mai mare de 128 GB este posibil ca procesul să dureze mai multe ore, așadar pregătiți-vă să efectuați acest update atunci când nu aveți de lucru pe sistemul respectiv. O idee bună ar fi să îl lăsați peste noapte să își facă treaba, dezactivând dacă este necesar setarea sistemului de operare care îl închide atunci când nu este folosit.

Samsung-SSD-840-EVO-2