Cu o tehnologie nouă, un hard disk Seagate de 8TB este mult mai accesibil [VIDEO]

Deşi s-ar putea să pară incredibil la prima vedere, hard disk-ul Seagate din imaginea de mai jos, cu , poate fi achiziţionat cu doar 260 de dolari.

seagate-shingles 8tb hdd

Indiferent cum o percepi sau în ce domeniu activezi, o capacitate de 8TB este fabuloasă, iar faptul că o vedem introdusă într-un produs relativ accesibil este şi mai surprinzător decât cantitatea efectivă de spaţiu.

La 260 de dolari, acest hard disk de 3,5 inci joacă în complet altă ligă. Gândiţi-vă doar la faptul că cel mai ieftin mediu de stocare cu această valoare era produs de HGST, folosea heliu la interior şi se comercializa cu aproximativ 1000 de dolari. Nu mai menţionăm aici de la OCZ, care, la o capacitate de ,,doar” 1TB, costă 2200 de dolari.

Noul model din imaginea de mai sus este unul dintre primele care face parte din seria de produse Archive anunţată în urmă cu câteva luni. Este disponibil în trei capacităţi, de 5, 6 şi 8TB, iar tehnologia care stă la baza acestui spaţiu de stocare poartă numele de Shingled Magnetic Recording sau SMR. Acesta din urmă defineşte un mod foarte creativ prin care producătorul a reuşit să incorporeze o cantitatea mult mai mare de spaţiu pe fiecare platan în parte.

În comparaţie cu un hard disk obişnuit, la capitolul performanţă, noul model de 8TB nu vă invită sub nici o formă la compromisuri. Are o rată medie de citire specificată la 150MB/s, iar pentru că vorbim de un sistem pe bază de platane, rata de scriere nu ar trebui să fie semnificativ mai mică.

Seagate a început deja să livreze noul produs către comercianţi online, dar aşteptaţi-vă să-l găsiţi în România abia la mijlocul lunii ianuarie. Dacă nu aveţi atât de multă răbdare, de pe Amazon puteţi cumpăra un lot de 20 de bucăţi cu doar 5336 de dolari.

Alexandru Puiu
11:15 14.12.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video