Basis Peak și SMS Audio BioSport, gadgeturile Intel pentru pasionații de sport

Basis Peak și SMS Audio BioSport, gadgeturile Intel pentru pasionații de sport

Intel a prezentat, marți, pe piața din România, căștile de fitness SMS Audio BioSport și ceasul inteligent Basis Peak. Gadgeturile se adresează persoanelor pasionate de sport și de fitness. 

Dacă citești știrea aceasta de pe un PC, fie el laptop sau desktop, șansele sunt foarte mari ca respectivul PC să fie dotat cu un procesor produs de Intel. Totuși, dacă ne-ai vizitat site-ul de pe o tabletă sau de pe un smartphone, cel mai probabil nu utilizezi un gadget cu procesor Intel. Gigantul american a intrat destul de greu pe piața produselor mobile, iar asta se vede în cota pe care compania o deține pe această piață. Se pare, însă, că americanii nu vor repeta aceeași greșeală când vine vorba de gadgeturile purtabile.

Intel a prezentat două gadgeturi conectate, destinate persoanelor active care vor să-și îmbunătățească performanțele și să și le monitorizeze constant.

Căștile SMS Audio BioSport sunt produse de brandul american de căști și accesorii, SMS Audio LLC, ce aparține cântărețului Curtis “50 Cent” Jackson, cu scopul de a îmbunătăți experiența în mișcare a utilizatorilor.

Căștile se adresează pasionaților de sport de toate nivelurile, de la ultra-maratoniști la sportivi în pregătire și amatori, persoane care se antrenează cu profesioniști sau singure. Unicitatea produsului este dată de senzorul optic built-in, care măsoară ritmul cardiac în timpul exercițiilor intense și de relaxare, precum și în pauzele dintre exerciții. În timpul mișcării, căștile înregistrează date importante despre progresul utilizatorului, pe care ulterior acesta le poate interpreta cu ajutorul unui smartphone și al aplicației RunKeeper. Căștile sunt rezistente la transpirație și apă, fiind impermeabile. Designul unic, din cauciuc, nu permite căștilor să alunece din ureche, indiferent de dificultatea exercițiului executat.

SMS Audio nu necesită încărcare, primind alimentare prin audio jack. Căștile sunt compatibile cu aplicația populară de fitness RunKeeper, pentru monitorizarea ritmului cardiac, distanței și caloriilor arse. Noi capabilități vor fi lansate în viitorul apropiat, printre acestea posibilitatea oferită utilizatorilor de a planifica programul de sport și de a monitoriza progresul.

SMS Audio BioSport pot fi achiziționate din magazine Media Galaxy, la prețul de 699,9 de lei.

În cadrul evenimentului de astăzi, Intel a prezentat și ceasul inteligent Basis Peak, produs de compania BASIS, aflată în portofoliul Intel din 2014. Ceasul este  dotat cu 5 senzori și este dedicat pasionaților de fitness, monitorizând printre altele, ritmul cardiac, pașii, arderile calorice și activitatea din timpul somnului. Rezistent la apă până la 50 de metri și la transpirație, Basis Peak Watch are o baterie care durează până la 4 zile.

Cu ajutorul tehnologiei BodyIQ, ceasul detectează automat și monitorizează activități precum mers, alergat, ciclism în aer liber, dar și somnul, fără a necesita setări suplimentare. Basis Peak are un design inovator cu touchscreen, fiind construit din aluminiu și Gorilla Glass 3TM. Ceasul inteligent este compatibil cu iOS si Android, putând arăta pe ecran alerte, mesaje ale utilizatorului primite pe smartphone.

Deocamdată, Basis Peak nu este disponibil pentru cumpărare, dar în viitorul apropiat va ajunge și în magazine.

Citește și:
Etichete: