Care este cel mai căutat telefon în fucție de diagonală

Care este cel mai căutat telefon în fucție de diagonală

Un nou studiu ne arată, defalcat pe țări, ce smartphone preferă internauții pe final de 2015. Răspunsul este mul mai complex decât ați crede și, cum era de așteptat, nu favorizează în egală măsură toate tipurile.

Pentru că nu există o diagonală standard a ecranului la telefoane și fiecare producător se poate orienta către niște mimine sau maxime arbitrare, în piața de gadgeturi se găsesc multe extreme din acest punct de vedere. Inevitabil însă, există și numitori comuni. 

În acest caz particular, un nou studiu ne confirmă faptul că diagonala de 4,7 inci este cea mai râvnită de internauți și cea mai populară printre utilizatorii actuali de smartphone. Chiar dacă analiza celor de la DeviceAtlas a fost împărțită pe țări, global, aceasta pare să fie cea mai populară diagonală de smartphone, indiferent unde te-ai uita. În Statele Unite, 41,5% din piață folosește un asemenea dispozitiv. Valoarea numerică obținută este similară cu cea descoperită în Franța, Germania, Italia, Regatul Unit, Austalia și Japonia.

Per ansamblu, aceeași statistică nu a fost făcută pentru a scoate la iveală preponderenața unor anumite aparate. Cu toate acestea, iPhone 6 și iPhone 6S s-ar putea să fie telefoanele suficiente pentru a influența balanța studiului către valoarea de 4,7 inci, cel puțin puțin așa se crede.

Excepția majoră de la regulă iese în evidență în Spania. În respectiva țară, diagonala adoptată preponderent de către utilizatorii de smartphone este un pic mai mare, de 5 inci.

În contextul în care vedem tot mai multe telefoane ajunse pe piață cu diagonale de 5,5 inci sau chiar și mai mari, un astfel de studiu ne ajută să înțelegem că acelea nu sunt neapărat adoptate la scară largă. Chiar dacă este mult mai ușor să te uiți la clipuri pe YouTube sau să navighezi pe internet pe un ecran mai mare, în final, câștigă ergonomia, prin intermediul aparatelor ușor de ținut în mână sau de strecurat în buzunar.studiu dimensiune ecrane

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: