Studiu: Petreceţi mai mult de patru ore pe zi pe smartphone?

Studiu: Petreceţi mai mult de patru ore pe zi pe smartphone?
05:48 11.02.2015

Un nou studiu publicat în urmă cu câteva zile confirmă dependenţa noastră din ce în ce mai acută de utilizare zilnică a unui smartphone.

Deşi este foarte uşor să nu-ţi dai seama , sunt convins că nu veţi rămâne surprinşi dacă la sfârşitul zilei această valoare ar depăşi câteva ore. Indiferent dacă este vorba de stat pe Facebook, scris mesaje sau vorbit la telefon, micuţul gadget din buzunar este mai indispensabil ca oricând.

Un nou raport al celor de la Informate Mobile Intelligence a ajuns la o concluzie destul de tristă vizavi de timpul de utilizare al unui smartphone în diverse ţări de pe mapamond. Americanii suferă cel mai grav de această ,,afecţiune” a secolului 21, înregistrând în medie nu mai puţin de 4,7 ore de utilizare în fiecare zi. În comparaţie cu alte 11 ţări participante la studiu, această valoare este cea mai mare. Raportul are la bază informaţii adunate pe parcursul ultimei luni din anul trecut, decembrie 2014, deşi nu cred că timpul petrecut pe telefon este mult mai mic în alte luni ale anului. Încercând să atragă atenţia asupra importanţei unei conexiuni rapide la internet, indiferent dacă este vorba de WiFi sau 3G/4G, din aflăm că americanii consumă lunar, prin intermediul smartphone-ului, o medie de 20GB.

Pe poziţia a doua, în mod surprinzător, se regăseşte Tailanda cu 4,2 ore, în timp ce ultima poziţie pe podium este ocupată de Malaysia, cu o medie de 3,3 ore pe zi per utilizator. Ţări precum Argentina sau Mexic se află la coada clasamentului cu 1,8 ore.

În practică, astfel de statistici sunt îngrijorătoare. Sunt curios dacă lansarea de smartwatch-uri din ce în ce mai inteligent ne va ajuta să nu mai stăm cu ochii lipiţi în permanenţă de telefon.

smartphone-usage-utilizare studiu

loading...