Acest studiu Google ar trebui să-ți spună cât de mult folosești smartphone-ul

Acest studiu Google ar trebui să-ți spună cât de mult folosești smartphone-ul

Google oferă cel mai popular sistem de operare mobil și în mai 2015 a vrut să afle cât de mult folosesc oamenii smartphone-ul. A făcut un studiu în Europa și ar trebui să ofere informații interesante și pentru România. 

Studiul Google, denumit “Internetul mobil în viaţa de zi cu zi”, a fost realizat de IQS Online în mai 2015. Totuși, eșantionul este destul de mic pentru a fi suficient de relevant, și anume 800 de utilizatori de Internet mobil, cu vârste peste 15 ani, din România, Ungaria, Cehia și Slovaia.

Totuși, 95% din aceştia utilizează smartphone-ul, iar 54% tableta (categorie de gadgeturi în scădere în ceea ce privește vânzările). Cei mai mulți utilizatori, în proporție de 79%, se conectează atât prin WiFi, cât şi prin servicii de Internet mobil de la furnizorul de servicii de telecomunicaţii la care sunt clienţi.

Dacă ești curios să știi câți români au tabletă sau telefon inteligent, potrivit studiului Consumer Barometer, 46% dețin un smartphone, iar 23% tabletă. Și potrivit acestui studiu, aproape 60% din utilizatorii de Internet mobil îl accesează dimineața, până să plece de acasă. O treime îşi verifică smartphone-ul imediat după ce se trezesc.

Majoritatea utilizatorilor își ţin telefonul în buzunar sau în geantă (54%) sau la îndemână (42%) – pe birou sau pe masa pe care mănâncă. În plus, 51% din respondenţi verfică orice notificare a telefonului sau, dacă nu pe toate, cel puţin pe cele mai importante (44%). Cele mai importante aplicații sau funcţii cu alerte sonore de pe telefonul unui utilizator din România sunt: SMS-ul (84%), aplicaţia de Facebook (64%), mail-ul (59%), aplicaţiile de comunicare, precum Skype sau WhatsApp (52%), şi jocurile (22%).

Toate datele sunt disponibile și ușor de urmărit în infograficul de mai jos (click pentru o dimensiune mai mare).

Infografic studiu Google privind folosirea Internetului mobil