Camera termică pentru drone de la DJI și FLIR previne dezastre

Cei de la DJI, după ce au câștigat un renume mondial în producția de drone, acum duc întregul concept la un alt nivel printr-un parteneriat cu FLIR.

În ultimii ani am făcut mai multe referințe la camere termice de calitate și de fiecare dată au fost create de FLIR. Aceeași companie care are deja în portofoliu o cameră termică pentru drone, a colaborat cu DJI pentru a produce o cameră de înaltă performanță pentru două modele de drone din portofoliul companiei americane, Inspire 1 și Matrice 100.

Intitulată Zenmuse XT, această nouă cameră termică lucrează în tandem cu o cameră de înaltă definiție pentru a vă oferi un volum semnificativ de detalii. Cum era de așteptat, produsul final nu este destinat utilizatorilor obișnuiți, ci celor din mediul industrial. După cum puteți vedea și în clipul de mai sus, pompierii pot folosi un astfel de sistem format dintr-o dronă și o cameră termică pentru a înțelege mai bine modul în care se răspândește un incendiu într-o casă, de unde a pornit și dacă acoperișul casei este în pericol de a se prăbuși. Propietarii de ferme, în același mod, pot vedea cât de gravă este situația termică pe câmp, de unde trebuie să înceapă irigarea și dacă nu cumva trebuie să o facă mai repede decât au aproximat inițial. Munca de căutare în cazul unei persoane dispărute în pădure este de asemenea facilitată de Zenmuse XT.

În principiu, vor fi disponibile două modele de camere realizate în colaborare cu FLIR. În funcție de buget, veți putea opta pentru modelul cu rezoluție de 640 x 512 sau cel cu 336 x 256 pixeli. Ambele vor trimite un flux video pe distanță lungă către aplicația de mobil DJI Go. Partea de stabilizare a imaginii va fi realizată de sistemul de accelerometre și giroscoape din dronele DJI. Ca autonomie, împreună cu noua cameră, Matrice 100 vă oferă 35 de minute de zbor, iar respectiva valoare scade până la 22 de minute în cazul Inspire One.

Momentan, prețul pentru Zenmuse XT este necunoscut, dar ar trebui să fie comercial disponibilă în primul trimestru din 2016.

13:22 13.12.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video