06 sept. 2015 | 10:30

Drona DJI Phantom 3 scoate pilotul din ecuație printr-un update

ACTUALITATE
Drona DJI Phantom 3 scoate pilotul din ecuație printr-un update

Cei care au investit într-o dronă, de obicei, își doresc enorm să o piloteze, dar DJI Phantom 3 poate zbura și pe pilot automat. 

Motivele pentru care v-ați dori să investiți într-o dronă sunt multiple, dar de prea puţine ori includ aria profesională a scenariilor în care le-ați putea folosi. Cei care și-au făcut un obicei din a crea excepții de la această regulă sunt cei de la DJI. Gândiți-vă doar la faptul că dronele realizate de respectiva companie americană sunt folosite în reclame și filme de lung metraj.

Tocmai din aceste motive, cea mai accesibilă versiune de DJI Phantom 3, intitulată sugestiv Standard merge și pe pilot automat pentru a facilita capturarea unor secvențe video în condiții optime de stabilizare a imaginii. În teorie, nu acesta a fost planul inițial al producătorilor, dar din cauza protestelor celor care au investit mai mult intr-o versiune Advanced sau Professional a aceleeași drone, un nou update de firmare va aduce același pilot automat și printre dotările acelor drone.

În total va fi vorba de trei moduri de zbor predefinite. Waypoint Navigation parcurge distanța dintre un set de puncte alese de utilizator. Point of interest va obliga drona să se învârtă singură în jurul unui singur punct, cu camera orientată spre el. Cu Follow me activ, drona va merge pe termen nelimitat în dreptul persoanei care deține consola pentru controlul ei. Acesta din urmă va fi modul preferat probabil de skateri, skiori sau bicicliști care vor să fie imortalizați fără să apeleze la vreun prieten.

Dacă asta nu era suficient, utilizatorii de DJI Phantom 3 Advanced, tot în urma iminentului update, vor câștiga subit posibilitatea de a imortalizare conținut video la rezoluția de 2,7K cu un număr de 30 de cadre pe secundă.

dji phantom pilot automat drona

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele