24 aug. 2014 | 09:00

Camera cu infraroşu FLIR X6580sc, promovată cu o mașină de Formula 1 [VIDEO]

ACTUALITATE
Camera cu infraroşu FLIR X6580sc, promovată cu o mașină de Formula 1 [VIDEO]

Deşi nu cred că este foarte greu să vinzi camere infraroşu high end, cei de la au apelat la Formula 1 pentru a promova noua FLIR X6580sc.

flir-red-bull-rb8-racing-FLIR X6580sc

Clipul de mai jos este impresionant prin simplitate şi originalitate. Deşi aţi urmărit, inevitabil, de-a lungul anilor, o cursă de Formula 1, niciodată nu aţi urmărit secvenţe dintr-o astfel de cursă într-o lumină diferită.

Cei de la FLIR au imortalizat câteva cadre, precum cel de mai sus, în slow motion şi infraroşu. Maşina care este centrul atenţiei poartă numele de RB8 F1 şi e sponsorizată de cei de la Red Bull. Dacă aveţi vreun dubiu în această privinţă, clipul vă va convinge că fiecare şofer de Formula 1 este înconjurat de componente la temperatură foarte mare, pornind de la cauciucuri şi până la motor şi sistem de evacuare. Faptul că până şi urmele lăsate de cauciucuri pe asfalt sunt fierbinţi funcţionează ca un testament al vitezei la care se desfăşoară activităţile în acest sport. În plus, parcă ne aduce aminte un pic de seria de filme ,,Înapoi în viitor”. Faptul că lipseşte fumul care, de obicei, acoperă efectiv maşina, nu face decât să faciliteze obţinerea unor imagini şi mai spectaculoase.

telecamere-acquisizione-immagine-termica-FLIR

Partea de captură a clipului a fost realizată, în mare parte, cu FLIR X6580sc.  Un vârf de gamă al producătorului, X6580sc are o rezoluţie de 640 x 512 pixeli, o plajă spectrală de la 1,5 la 5,1 micrometri şi o sensibilitate termică mai mică de 25 mK. Senzorul pe care îl foloseşte are la bază InSb, o substanţă cu numele complet de Antimonid de Indiu ce are indicele refractiv infraroşu de 4.0.

Trecând însă peste detaliile tehnice din spate, clipul de mai jos, indiferent dacă este sau nu creat ca o reclamă, reprezintă o dovadă clară a abilităţilor echipamentelor create de FLIR.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele