27 sept. 2015 | 16:00

Bosch plănuiește să revoluționeze autonomia mașinilor electrice

ENTERTAINMENT
Bosch plănuiește să revoluționeze autonomia mașinilor electrice

Până să avem parte de mașini autonome, cele electrice sunt cele care se bucură de cea mai mare popularitate, iar acest lucru ne-a fost demonstrat și în cadrul salonului auto de la Frankfurt. Totuși, una dintre problemele cu care se confruntă acest tip de vehicul este durata de viață a bateriei. Bosch vrea să înlăture acest neajuns și să ofere o autonomie satisfăcătoare mașinilor electrice.

Posesorii unui autoturism cu motor electric se regăsesc adesea în situația în care se întreabă dacă vor putea ajunge până la următorul punct de încărcare fără să trebuiască să împingă mașina. Până ce fiecare benzinărie va fi echipată cu dispozitive pentru încărcarea mașinilor electrice (presimt că va dura ceva până ce performanța aceasta va fi atinsă și în România), cei de la Bosch doresc să le ofere o rază de speranță șoferilor de mașini electrice.

Potrivit Ecomento, Bosch susține că a dezvoltat o metodă prin care să construiască baterii din litiu fără electrolit lichid. Astfel, noile baterii nu vor mai avea nevoie de un sistem de răcire și nu vor mai lua foc așa cum o fac bateriile tradiționale. În plus, sunt mult mai ușoare și costul lor de producție este mai scăzut.

Sunt o mulțime de companii care susțin că dețin inovația domeniul bateriilor. Unele vor reuși în timp ce altele vor eșua. Dacă Bosch reușește să își ducă planul la capăt, ar putea deveni principalul furnizor de baterii pentru mașinile electrice, iar luând în considerare amploarea pe care această nișă o capătă, Bosch ar avea multe de câștigat. Bateriile mai ușoare, mai ieftine și cu o autonomie mai bună ar putea transforma autovehiculele electrice într-o opțiune pe care orice șofer ar putea s-o ia în calcul.