BlackBerry Priv e anunţat oficial. Acesta e primul BlackBerry cu Android

BlackBerry Priv e anunţat oficial. Acesta e primul BlackBerry cu Android

Unul dintre telefoanele care a fost subiectul unui val semnificativ de zvonuri în ultimele luni a fost confirmat oficial şi poartă numele BlackBerry Priv.

Un smartphone care pe perioadă de dezvoltare a purtat numele BlackBerry Venice tocmai a fost confirmat de oficialii BlackBerry. Acesta va fi primul telefon al gigantului canadian preinstalat cu Android şi urmează să ajungă în toate magazinele mari de pe întregul mapamond până la finele acestui an. Denumirea Priv provine de la Privacy(Intimitate) şi Privilege (Privilegiu).

Comunicatul de presă legate de noul smartphone a fost făcut public împreună cu rezultatele financiare pe cel mai recent trimestru fiscal. ,,În primul rând, compania va lansa un dispozitiv glisabil de vârf, Priv, ce va rula sistemul de operare Android, alăturând cele mai bune părţi ale securităţii şi productivităţii specifice BlackBerry cu ecosistemul masiv, aflat în expansiune, de aplicaţii mobile disponibile pentru platforma Android.” O conferinţă pe marginea noului gadget va avea loc în câteva săptămâni. În acelaşi timp, compania a anunţat că nu va renunţa sub nici o formă la BlackBerry OS, iar următoarea versiune majoră va fi lansată în luna martie a anului viitor.

Pe marginea noului smartphone, printr-o postare pe blogul oficial BlackBerry, John Chen şi-a dat şi el cu părerea. CEO-ul companiei a vrut să asigure utilizatorii de BlackBerry că tranziţia la Android, în cazul Priv, nu se va transpune în compromisuri pe marginea securităţii datelor. ,,Priv va fi răspunsul pentru utilizatori cu vechime de BlackBerry cărora le este dor de tastatura fizică, dar au avut nevoie de aplicaţii. De asemenea, răspundem cererii utilizatorilor actuali şi viitori de BlackBerry care au nevoie de tot: opţiuni, inovaţie, securitate, intimitate şi productivitate.

Odată cu lansarea noului BlackBerry Priv vom avea ocazia să vedem dacă problemele financiare semnificative ale companiei canadiene au fost cauzate de un sistem de operare defectuos sau de terminale care pur şi simplu nu mai sunt suficient de atractive pentru utilizatorii actuali de smartphone.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: