BB-8, noul robot din Star Wars a fost recreat cu uşurinţă [VIDEO]

Dacă aveţi o fascinaţie pentru iminentul film Star Wars, aţi văzut cu siguranţă un trailer şi aţi fost încântaţi de micuţul robot autonom cu numele de BB-8.

Pe sistemul „iată ce pot face două mâini dibace”, un designer industrial cu numele de Christian Poulsen a reuşit să recreeze  micuţul robot BB-8 ce va introdus în . Acest anunţ şi clipul de mai jos care demonstrează aplicabilitatea proiectului vin la doar câteva săptămâni după ce am crezut cu toţii că respectivul robot din film a fost generat integral pe computer.

În principiu, nici măcar nu este foarte complicat să vă creaţi propria versiune a robotului dacă aveţi o jucărie inteligentă Sphero şi acces la o maşină CNC sau imprimantă 3D. Totul a început cu despicarea cu mare grijă a unui cu scopul de a insera un magnet de neodymium în braţul de stabilizare al bilei. Un alt magnet de neodymium a fost ulterior inserat într-un cap de plastic care rămâne lipit de Sphero indiferent de viteza acestuia. Partea spectaculoasă vine din precizia cu care realizaţi respectivul cap de plastic ce nu îndeplineşte nici o altă funcţie decât cea de a fi similar cu robotul din film. De asemenea, ar fi de preferat să vopsiţi şi bila inteligentă pentru a o face cât mai apropiată de modelul din trailer.

Singura parte imperfectă a întregului proiect ţine de efectul negativ pe care îl are capul suplimentar asupra giroscopului intern din Sphero. Din acest motiv, micuţul robot nu se mai poate deplasa decât în linie dreaptă, urmând ca dacă vreţi să-i schimbaţi direcţia să-l reorientaţi manual.

11:00 22.04.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video