Au ajuns iPhone-urile să se vândă mai bine decât PC-urile cu Windows

Au ajuns iPhone-urile să se vândă mai bine decât PC-urile cu Windows

Deşi ar putea părea greu de crezut la prima vedere, numărul total de iDevice-uri vândute în ultimul an a reuşit să ajungă din urmă vânzările de PC-uri cu Windows.

Au trecut deja câţiva ani de când vânzările de computere clasice au intrat într-o curbă descendentă a vânzărilor, iar acest ciclu se pare că nu va înceta prea curând. Lansarea Windows 10 are potenţialul de a încetini un pic trendul, cel puţin asta speră Microsoft, dar e greu de preconizat viitorul la această oră. Între timp, am început cu toţii să folosim smartphone-uri, iar dacă asta nu era suficient, ne-am mai cumpărat şi tablete. Rezultatul final? Se pare că până la finele acestui an se vor vinde mai multe iPhone-uri şi iPad-uri decât computere.

Noua statistică a fost publicată de analistul Benedict Evans care a cercetat timp de câţiva ani direcţia pe care o urmează achiziţiile globale de gadgeturi. La final, a concluzionat că în luna iunie 2015, pe întregul mapamond, s-au vândut la fel de multe dispozitive cu iOS precum PC-uri cu Windows. Această informaţie nu trebuie percepută sub nici o formă ca fiind o dovadă a faptului că sunt active mai multe iPhone-uri decât calculatoare clasice, dar s-ar putea să fie doar o chestiune de timp până vom ajunge în acel punct.

ios windows pc iphone

Mai important este însă altceva. Astfel de studii ne confirmă faptul că telefoanele inteligente şi tabletele au devenit în doar câţiva ani dispozitivele noastre preferate. Le folosim atât pentru navigat pe internet sau socializare, cât şi pentru gaming sau un pic de muncă de birou.

În ceea ce priveşte aceeaşi analiză relativ la dispozitivele smart cu Android, fiind produse de un număr mult mai mare de companii, acelea au devansat deja de câţiva ani vânzările de PC-uri. Momentul zero a fost martie 2012. Personal, sunt chiar curios câţi dintre voi mai pornesc computerul pentru a naviga pe internet sau pentru a se uita la un film.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: