Un studiu arată că utilizatorii de iPhone au mai mulţi bani de cheltuit

Un studiu arată că utilizatorii de iPhone au mai mulţi bani de cheltuit

Dacă aţi trăit cu impresia că decât posesorii de Android, un studiu recent confirmă trendul.

iPhone-urile sunt telefoane scumpe, în timp ce peste 90% dintre dispozitivele cu Android sunt exagerat de ieftine. Această realitate incredibil de evidentă ar trebui să vă confirme că este mult mai uşor să investeşti într-un smartphone Apple dacă banii nu sunt o problemă.

În cazul în care mai aveţi vreun dubiu pe marginea acestui subiect, un studiu publicat recent ar trebui să vi-l spulbere.

Cei de la MarketWatch, prin intermediul unei aplicaţii de rezervări hoteliere intitulată Trivago, au realizat o statistică referitoare la obiceiurile de cheltui bani pe hoteluri ale posesorilor de iPhone şi Android.

Rezultatele v-ar putea uimi. Aparent, un utilizator de telefon ieşit din Cupertino cheltuie în medie cu 25% mai mult pe o cameră de hotel decât unul care foloseşte un Android. Media exactă este de 166 de dolari pe noapte în comparaţie cu 134 de dolari pe noapte.

Uneori nici măcar nu este vorba de preţul camerei, ci dacă este oferită la reducere sau nu. Peste 52% dintre cei care fac o rezervare la hotel, dacă au în buzunar un gadget cu platforma creată de Google, caută camere sub 100 de dolari pe noapte. Doar 39% dintre fac acelaşi gest. La polul opus, al rezervărilor de 200 – 250 de dolari pe noapte, ajung 20% dintre amatorii de iDevice-uri şi doar 12% dintre cei care au o afinitate pentru Android.

În altă ordine de idei, acest studiu nu confirmă subit că, din momentul în care v-aţi luat un iPhone, veţi merge mai des în concediu. Cred însă că vă oferă o nouă versiune, un pic ciudată, a diferenţelor dintre clase sociale pornind de la telefonul folosit.

Citește și: