ASUS ZenWatch trece la cea mai nouă versiune de Android

Unul dintre cele mai atrăgătoare smartwatch-uri de pe piaţă, a făcut zilele trecute tranziţia la cea mai recentă versiune de Android Wear.

Deşi, odată cu lansarea platformei Android Wear, cei de la Google au devenit mai eficienţi în propagarea de noi versiuni de firmware pe ceasuri inteligente, nu toţi utilizatorii de smartwatch-uri au parte de aceeaşi funcţionalitate. În definitiv, la un moment dat, problema tinde să ţină de limitări hardware.

În ultimele săptămâni au început să circule online tot mai multe zvonuri referitoare la un nou . Acesta ar trebui să ajungă pe piaţă cândva în al treilea trimestru al acestui an. Până atunci însă, dacă vă aflaţi deja în posesia unui smartwatch ASUS ZenWatch, aveţi parte de o veste bună. Respectivul gadget a primit zilele trecute update-ul pentru Android 5.1.1 Wear. În contextul în care, la această oră, doar LG Watch Urbane a mai beneficiat de această actualizare de software, trecerea la noua versiune este un motiv de mândrie pentru fanii ASUS. În plus, nu este exclus ca acest gest să determine şi alţi producători, precum Samsung, să-şi actualizeze ceasurile inteligente.

Hands-on cu Asus ZenWatch la IFA 2014.

În ceea ce priveşte funcţionalitatea adăugată, acest update la Android 5.1.1 Wear este foarte important. În sfârşit sunt permise aplicaţii terţe care rulează în fundal în permanenţă. Puteţi desena emoji-uri pe ecranul aparatului, cum se întâmplă de altfel şi pe Apple Watch. Au fost introduse şi nişte gesturi utile pe partea de navigaţie prin intermediul smartwatch-ului, dar acelea trebuie experimentate pentru a le înţelege cu adevărat utilitate. Partea tristă a acestei ecuaţii ţine exclusiv de ASUS ZenWatch. Cu toate că Google a introdus în cea mai recentă variantă de Android Wear suportul pentru WiFi, dispozitivul ilustrat mai sus nu va beneficia de această funcţie din cauza lipsei modulului hardware necesar. În mod sigur, acela va fi prezent în ZenWatch 2.

 

11:30 18.05.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video