ASUS ZenFone Zoom, smartphone-ul cu zoom optic, e disponibil acum

ASUS ZenFone Zoom, smartphone-ul cu zoom optic, e disponibil acum

După aproximativ un an de zvonuri și speculații, ASUS ZenFone Zoom, telefonul anunțat în ianuarie la CES, este disponibil pentru achiziție.

Poate părea un pic neobișnuit că un smartphone prezentat pe parcursul a 12 luni la mai multe târguri internaționale de tehnologie, abia acum va putea fi cumpărat, dar aceasta este povestea noului ZenFone Zoom. Mai bine mai târziu, decât niciodată se pare că a fost filozofia celor de al ASUS în momentul în care s-au decis să aducă pe piață primul lor smartphone dotat cu zoom optic. Valoarea exactă este 3X, dacă sunteți curioși, dar marea realizare a aparatului este că reușește în continuare să fie suplu și compact, spre deosebire de alte modele cu performanțe foto similare de la Samsung sau Nokia.

Mometan, noul Zenfone Zoom este disponibil doar în Taiwan, țara mamă a celor de la ASUS, dar într-un timp relativ scurt ar trebui să poată fi achiziționat și din alte colțuri ale mapamondului. Până atunci însă, vă puteți delecta cu clipul de prezentare de câteva minute de mai sus. Pentru că punctul central al produslui este camera foto, după cum veți vedea și în reclamă, merită să aveți în vedere că, pe lângă zoom-ul optic de 3X, camera este construită în fața unui senzor de 13 megapixeli cu un sistem optic format din 10 lentile. Nu lipsesc din ecuație stabilizarea optică de imagine, un sistem de focus cu laser și bliț dual LED.

La momentul lansării, ASUS ZenFone Zoom vine preinstalat cu Android 5.0 Lollipop, dar upgrade-ul la Android 6.0 Marshmallow nu ar trebui să întârzie foarte mult. În ceea ce privește restul dotărilor hardware, ASUS ZenFone Zoom va folosi un ecran Full HD de 5,5 inci, iar la interior va ascunde 4GB RAM, un slot pentru microSD-uri, o baterie de 3000 mAh și suport pentru trafic de date pe o conexiune LTE.