ASUS ZenFone Zoom îți oferă zoom optic fără să arate ca o cameră compactă [FOTO]

Prezentat inițial la CES 2015, ASUS ZenFone Zoom a ajuns și la IFA 2015 unde am apucat să îl și vedem.

Gama ZenFone 2 de la ASUS a stârnit câteva valuri în acest an, oferind performanțe mai mult decât bune și design frumos la un preț bun. ZenFone Zoom completează gama ZenFone, oferindu-le celor pasionați de fotografia cu smartphone-ul o cameră decentă și zoom optic într-o carcasă subțire și elegantă.

Smartphone-urile cu camere cu zoom optic nu mai sunt o noutate, dar modele precum Samsung K Zoom arată mai mult ca o cameră foto compactă decât ca un telefon.

ZenFone Zoom vine cu o carcasă de mici dimensiuni în care compania a reușit să îngrămădească o cameră de 13MP cu zoom optic 3X și zoom digital de până la 12X. Smartphone-ul mai dispune de focalizare laser, stabilizarea optică a imaginii și de un mod manual care le permite utilizatorilor să ajusteze toate setările pentru a face fotografii cât mai bune.

Nu știm, totuși, cât de bine s-ar descurca ZenFone Zoom în condiții de lumină scăzută, având în vedere că obiectivul are o diafragmă de la f/2.7 până la f/4.8. Asta înseamnă că la zoom maxim, noaptea, vei avea nevoie de o mână foarte stabilă și ca acea stabilizare de imagine să funcționeze foarte bine.

Camera frontală este de 5 megapixeli și dispune de un obiectiv mai luminos, pentru a oferi selfie-uri de calitate mai mare. Alte dotări cuprind un ecran IPS de 5,5 inci full HD protejat cu Gorilla Glass 3, rulează Android 5.0 Lollipop cu interfața Asus ZenUI, iar bateria este de 3.000 mAh. Este compatibil 4G și va dispune de două sloturi pentru cartele SIM.

Citește și: